keskiviikkona, heinäkuuta 29, 2020

Patikointia: Riuttaskorpi

Riuttaskorven virkistysmetsä
Ylöjärvi
Vaikeahko - Vaikea

Katso koko näytöllä

Lat 61° 55.7
Lon 23° 35.9
Lämpö 17,0 °C
Paine 1002 mbar
Matka 7,57 km
Aika 2 h 46 min
Nousua 131 m
Lataa reitti

Puolipilvisessä/pilvisessä mutta poutaisessa säässä lähdin kulkemaan Riuttaskorven virkistysmetsän eteleosassa olevaa osaa Matkamiehen reitistä. Jo etukäteen tiesin että reitti on vaihkeahko huonon kuntonsa takia. Varustauduin siis oikeen paperisella kartalla ja kompassilla, sekä lataamalla ylläolevan reitin Garmin Oregon 600 käsigepsiin. Alkuun reitti vaikutti ihan kulkukelpoiselta. Ei sellaista isojen kansallispuistojen kivituhkattuja metrien levyistä reittiä, mutta kuitenkin ihan näkyvää polkua ja uraa. Jo jopa muutamia merkkejä reittien risteyksissä ja maalimerkkejä reitilläkin. 

Kaikki kuitenkin muuttui kun lähdin Kuttulammin keittokatokselta kohti Pitkäkangasta. Polku kapeni kapenemistaan ja kerkinnät hävisivät näkyvistä kokonaa. Pitkospuut olivat joko syvällä maansisällä maatuneena tai sitten rikkoutuneen pitkin suota. Ja ne vähän jotka olivat kävelykunnossa olivat vähän siellä täällä, ja sattuneestä syystä märkiä. Alkoi meinaan sataa tihuttamaan.

Mutta silti mielenkiintoinen patikointi setti tällä kertaa. Kanssa kulkijoita ei näkynyt, aivan kaksin sai koiran kanssa kulkea. Tosin jollakin suolla näkyi muutama hahmo keräilemässä marjoja. Ihmisiä taisivat olla koska värikkäät vaatteet vilkkuivat puiden välistä. Kyllähän tällä reitillä kulkee, jos vaan omaa hieman rohkeutta ja taitoa suunnistaa metsässä. Ja halua haastaa itseään.

Tässä alla pieni kuvakollaasi patikoinnin oheella otetuista kuvista. Enemmän ja isompia näkyy Flickrin Riuttaskorpi kansiossa tai www.facebook.com/nurkkausphotos. Ja alla on vielä pieni videonpätkä Youtubesta.

Riuttaskorpi 29.7.2020


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.