sunnuntaina, kesäkuuta 30, 2019

Patikointia: Pikku-Ahvenisto - Kivikesku

Lähelläkin pääsee aika kauas kaupungin häslingistä. Hetken mielijohteesta päätettiin viettää sunnuntaita ihan kulkemalla lähimaastossa. Tosin ei ihan kotiovelta, ne maastot on jo läpikoluttu, mutta 10 min automatkan päässä. Parista vaihtoehdosta tälle sunnuntaille valikoitu polut Pikku-Ahvenistolta Kivikeskulle ja takaisin.

Pikku-Ahvenisto on Ylöjärvellä sijaitseva järvi ja sen ympärillä oleva vapaa-aika-alue ja suojelualue. Kivikesku on taas Nokialla sijaitseva järvi sen ympärillä oleva luonnonsuojelualue. Kaiken tämän ympärillä on harjua, metsää ja muita järviä. Ja lukemattomia polkuja ristiin ja rastiin. Maamittauslaitoksen kartat antoivat yhden mahdollisen reitin näiden kahden paikan välille. Siis karttaan piirrettynä polkua ja osittain metsäautotietä. Pikku-Ahveniston ympärillä on paljonkin polkuja ja on siellä lasvukin, samoin kuin Kivikeskua kiertää polku tulistelupaikkoineen. Noin 10 km matkaa kertyi tälle pikku patikoinille. Sattumalta Garmin Oregon 600 käsigps:ssä oli jäänyt OpenStreetMap kortti sisään, ja se näyttikin muutaman muunkin mahdollisen ja poikkeavan polun sekä reitin näiden pisteiden välille. Ihan ei tarvinnut samoja jälkiä kulkea edes takaisin.

Pikku-Ahvenisto on muista seikkailuista tuttu paikka. Laavulla on tulisteltu ja oltu yötäkin. Ja moni omista maastopyöräilyistäkin menee paikan ohi. Mutta Kivikesku on uusi tuttavuus. Kuullut olen paikasta, mutta paikalla en ole käynyt. Kivikeskun ympäristö ja rannat ovat osittain metsää ja osittain suota. Merkille pantavaa on järvessä ja rannoilla olevat erikokoiset siirtolohkareet ja isot kivet. Suurin siirtolohkare taitaa olla keskellä järveä.

Muutama valokuva tuli matkan varrelta napattua. Pääosin Kivikeskun ympäristöstä, mutta muutama myös polun varrelta. Alla kuvakollaasi, enemmän ja isompia kuvia www.flickr.com/peepet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.