sunnuntaina, huhtikuuta 21, 2019

Patikointia: Siikaneva

Pääsiäisen toinen patikointiretki suuntautui Ruovedelle, Siikanevan soidensuojelualueelle. Ensin vähän arvelutti kuinka suo on sulanut tai onko vesi tulvinut pitkospuille. Lähtökohta patikoinnille oli hieman pelottava, sillä tie P-alueelle oli ajokelvoton lumen ja jään takia. Autot jäivät tien viereen n. 1/2 km päähän.

Mutta itse suolla oli melko keväistä suurin osa lumesta oli jo sulanut, muutamia pohjoisen puolen varjopaikkoja lukuunottamatta. Eikä vesikään ollut noussut pitkospuiden päälle, vaan kengät kuivina päästiin kulkemaan. Tällä kertaa ei kuljettu rengasreittiä vaan päätimme kulkea suon poikki kahta osittain samaa reittiä pitkin, näköalapaikan laavulle ja takaisin. Ja täälläkin tulipaikalla oli tulet valmiina ja muita ihmisiä tauolla, aivan kuin eilen Kintulammella.

Mukana kulki sama poppoo ja samat kamerat kuin eilenkin. Ja lintujen suhteen tuloskin oli hyvin samanlainen kuin eilenkin. Ei linnun lintua jäänyt kennolle. Sinänsä paska reissu, mutta jäi kennolle kuitenkin  sisilisko maisemien lisäksi.

Tässä alla taas kuvakollaasi kuvista, ja enemmän sekä isompia kuvia löytyy www.flickr.com/peepet.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.