lauantaina, huhtikuuta 20, 2019

Patikointia: Kintulampi

Pääsiäisen patikoinneista ensimmäinen käpöteltiin Kintulammen luonnonsuojelualueella Tampereella lauantaipäivänä. Pilvisessä ja n 10 asteen lämpöisessä säässä kuljettiin n. 6 km ympyräreitti. Mukana kulki tällä kertaa Bokserin lisäksi pikkuinen Cotton de Tulear. Lähtöpaikkana toimi tällä kertaa Keltolahdentien P-alueelle lähellä Kirkkokiven laavua.

Kirkkokiven laavulle ei tällä kertaa pysähdytty, vaikka siellä kutsuvat tulet olivatkin. Kirkkokiveä tosin katseltiin ja muutama sana siittä vaihdettiinkin. Matkaa jatkettiin kohti Kaukaloistenkallion laavua. Tämä muutaman kilometrin käpöttely ei vielä saanut kahvihammasta kolottamaan, vaan tältäkin kohteelta jatkettiin matkaa. Tosin tälläkin laavulla oli tulet valmiina ja lapsiperheitä tauolla.

Koska tauolle ei vielä tässä vaiheessa ollut tarvetta jatkettiin matkaa. Ehkä tämän kierroksen pisin taival kohti Kintulammen laavua. Matkalla oli vähän kaikenlaista maastoa, mutta pääsääntöisesti polku oli sula ja melko hyvässä kunnossa. Kintulammen laavulle saavuttua olikin jo aika kahville ja makkaralle.  Ja täälläkin oli tulet valmiina ja muita ihmisiä tauolla. Tästä olikin hyvä jatkaa rengasta kohti lähtöpaikkaa. Vielä kuljettiin Kortejärven tilan ohi ja katseltiin vanhoja rakennuksia.

Mukana kulki myös kamerakalustoa. Olympus pokkarilla napattiin yleiskuvia ja vähän kikkailtiin, ja Canon järkkärissä oli 150-600 mm putki mahdollisia lintuhavaintoja varten. Tosin tätä miltei 5 kg painosta möhkälettä oli aika turhauttavaa kantaa mukana, kun lintujakaan ei näkynyt.

Tässä alla kuvakollaasi ja enemmän isompia kuvia www.flickr.com/peepet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.