lauantaina, tammikuuta 11, 2014

Kiakkoo: II-divisioona Kisa-Eagles vs Ikurin Vire Hockey

Vire koki tappion paikallispelissä Kisa-Eaglesia vastaan Kangasalla. Loppulukemat 10-2 Kisa-Eaglesille. Rökäletappio kauden heikoimmalla pelillä teki uuden jenkki-maalivahdin alusta Vireessä vaikean. 4:llä puolustajalla peliin lähtenyt Vire antoi joka osa-alueella liikaa eteen Kisa-Eaglesille. Vireen maalille luisteli joukkueen uusin vahvistus Karac Davis, jenkkimaalivahti, miltei kylmiltään vain yhden lämmittelyreenin käyneenä. Vire sai ottelun alkuun muutaman tekopaikan, mutta muuten ottelussa ei nähty yhtään kontrolloitua hyökkäystä Vireen puolelta. Kiekkoa kyllä tuotiin hyökkäysalueelle, mutta lähinnä yksittäisinä nousunia ja roikkokiekkoina.Vire teki molemmat maalinsa ylivoimalla, ja Kisa-Eagles 2 ylivomalla, yhden alivoimalla ja yhden rangaistuslaukauksesta.

Vire sai heti ensimmäisellä minuutilla mahdollisuuden ylivoimapeliin, mutta tätä mahdollisuutta ei onnistuttu käyttämään hyväksi. Vajaan 5 minuutin pelin jälkeen Kisa-Eagles meni johtoon, ja tästä minuutin päästä lukemat olivat jo 2-0 kotijoukkueelle. Tässä vaihheessa otettu aikalisäkään ei Virettä hirveästi herätellyt, vaan erän lopulla Kisa-Eagles muutti tilanteen jo 3-0 lukemiin. Vireen Niko Ylikorpi onnistui ajassa 16:17 ylivoimalla kaventamaan tilanteen lukemiin 3-1, Elias Peltosen ja Niko Majlundin syötöistä. Näissä lukemissa mentiin erätauolle.

Toisen erän Kisa-Eagles pääsi aloittamaan ylivoimalla ja rankaisi tästä heti Virettä vain 18 sekunnin pelin jälkeen. Vireellä oli vielä mahdollisuus tulla mukaan peliin kun ensin ajassa 35:04 Jussi Asunmaan kavensi pelin lukemiin 4-2 ylivoimalla näyttävän yksilösuorituksen jälkeen. Ja kun samassa ajassa Kisa-Eagles ottaa toisen jäähyn, pääsi Vire kokeilemaan ylivoimaan uudelleen. Mutta ajassa 36:19 Vireen maalivahti Karac Davisin avaus meni suoraan vaihdosta tulleelle Kisa-Eaglesin pelaajalle, joka onnistui alivoimamaalissa. Itse vierestä seuranneena pidin tätä vääränä vaihtona, sillä kentälle tullut pelaaja otti kiekon haltuun ja ampui sen maalille vielä kun vaihtoon tuleva pelaaja oli kentällä. Vajaalla pelatessa tästä olisi pitänyt heti viheltää perään toinen 'liikaa pelaajia kentällä' jäähy, mutta tuomareilla ei tainnut olla pokkaa tehdä sitä. Erän loppuun Kisa-Eagles teki vielä yhden maalin, joten tauolle mentiin lukemissa 6-2.

Kolmannen erän alussa Kisa-Eagles onnistuu ylivoimalla 7-2. Ja tästä reilun kahden minuutin päästä uudelleen ylivoimalla 8-2. Ajassa 52:53 vihelletään Kisa-Eaglesille rangaistuslaukaus. Tätä tilaisuutta ei päästetä käsistä vaan kotijoukkue kaunistelee lukemat 9-2. Erän loppuun Kisa-Eagles tekee vielä yhden maalin täysillä kentillä pelattaessa, ottelun loppulukemiksi tulee 10-2.

Ottelun rangaistukset: Kisa-Eagles 8 minuuttia ja Vire 12 minuuttia. Maalivahtien torjunnat: Kisa-Eagles Niklas Myllynen 23 torjuntaa, torjuntaprosentti 92,0 %, Vire Karac Davis 36 torjuntaa, torjuntaprosentti 78,3 %.

Vireen tehomiehet: Niko Ylikorpi 1+0, Jussi Asunmaa 1+0, Elias Peltonen 0+1 ja Niko Majlund 0+1.

Tuttuun tapaan tässä alla kuvakollaasi ja samat kuvat yksittäisinä ja isompina hoki.nurkkaus.net.

Jääkiekon II-divisioonaa kaudella 2013-2014 Kangasalan jäähallissa. Kisa-Eagles (Kangasala) vs Ikurin Vire Hockey.