maanantaina, tammikuuta 06, 2014

Kiakkoo: II-divisioona Ikurin Vire Hockey vs Kiekko-Ahma

Vuosi 2014 aloitettiin pelillisesti voitokkaasti, kun Vire voitti kotonaan Kiekko-Ahmat Valkeakoskelta lukemin 5-3. Vire sai otteluun hyvän alun, vaikka pelissä ei mitään loisteliaita suorituksia nähtykään. Ensimmäisen erän jälkeen Vire johti lukemin 3-1. Toisessa erässä Kiekko-Ahma tuli tasatilanteisiin onnistuineilla erikoistilanteilla, Vireen jäähyillessä Valkeakoskilaiset onnistuivat ylivoimapelissä kahdesti. Vireen maalilla pelannut Niko Karttila onnistui torjumaan Kiekko-Ahman rangaistuslaukauksen. Kolmannessa erässä Vire sai tarvittavan draivin päälle ja onnistui kertaalleen ylivoimalla ja kertaalleen tasakentällisin. Loppulukemat siis 5-3.

Ensimmäisessä erässä Vire aloittaa maalinteoan Pasi Kontkasen voimin ajassa 8:20, maalin syöttäjänä Aleksi Keskinen. 2-0 lukemat taululle muuttaa Niko Majlund ajassa 14:54 Roman Tiinuksen ja Jussi Asunmaan näyttävällä esityöllä. Kiekko-Ahma kaventaa tilanteen erän loppupuolella lukemiin 2-1. Ajassa 19:22 Vire pelaa alivoimalla kun Tatu Laine onnistuu kiekon riistossa ja syöttää Elias Peltoselle ja maali on tosiasia. Erätauolle mentiin lukemissa 3-1.

Toinen erä oli melko rikkonaista peliä, molempien joukkueiden jäähyillessä vuorotellen. Ylivomalla tosin onnistuu vain Kiekko-Ahma ensin ajassa 25:00, lukemat 3-2. Ja sitten ajassa 32:10, lukemat 3-3. Molemmat maalit siis ylivoimamaaleja. Ajassa 37:10 tuomarit näkevät Vireen maalivahdin Niko Karttilan heittävän mailansa, ja tuomitsevat tästä tilanteesta rangaistuslaukauksen Kiekko-Ahmalle. Sinänsä hieman kummastelen tätä tuomiota, mailan heittäminen sinänsä on aivan rangasitava teko ja siitä seuraa rangasituslaukaus. Mutta, mutta, jos maalivahti on maalillaan, siis omalla alueellaan, ja siinä ympärillä ja lähietäisyydellä on sekä omia puolustajia sekä vastustajan hyökkääjiä ja siinä kontaktitilanteessa menettää mailansa joka liukuu jäätä pitkin, onko se mailan heittämistä? Itse en olisi tästä tilanteesta lähtenyt rankkaria viheltämään. Mutta tämän tilanteen Niko Karttila kuitenkin onnistuu torjumaan, kun laukoja ampuu yli maalista. Toiselle erätauolle lukemissa 3-3.

Kolmannen erän alkuun Vireelle tulee mahdollisuus ylivoimapeliin, ja ajassa 44:28 Elias Peltonen onnistuu tekemään ylivoimamaalin, syöttäjinä Teppo Tieranta ja Tatu Laine. Erän loppupuolella ajassa 53:06 Niko Majlund onnistuu tekemään maalin Tatu Laineen syötöstä. Loppuerän Kiekko-Ahma pelaakin melkein kokoajan vajaalla, pelaajien jäähyillessä. Mutta Vire ei onnistu edes kahden miehen ylivoimalla muuttamaan enää tulostaulun numeroita. Ottelun lopputulokseksi jää 5-3.

Ottelun rangaistukset: Vire 5 rangaistusta, 10 minuuttia. Kiekko-Ahma 6 rangaistusta, 12 minuuttia. Maalivahtien torjunnat: Vire Niko Karttila 34 torjuntaa, torjuntaprosentti 91,9 %. Kiekko-Ahma Eetu Hakala 44 torjuntaa, torjuntaprosentti 89,8 %.

Vireen tehomiehet: Tatu Laine 0+3, Niko Majlund 2+0, Elias Peltonen 2+0, Pasi Kontkanen 1+0, Aleksi Keskinen 0+1, Roman Tiinus 0+1, Jussi Asunmaa 0+1 ja Teppo Tieranta 0+1.

Tuttuun tapaan tässä alla kuvakollasi pelin kuvista ja samat kuvat isompina ja yksittäsinä hoki.nurkkaus.net.

Jääkiekon II-divisioonaa Tesoman jäähallissa. Ikurin Vire Hockey vs Kiekko-Ahma (Valkeakoski)