maanantaina, joulukuuta 09, 2013

Kiakkoo: II-divisioona Ikurin Vire Hockey vs KJK

Vire oli tyly isäntä

Tesoman jäähallissa pelattiin kauden kolmas kohtaaminen Vireen ja Kankaanpäästä tulleen vierailijan KJK:n välillä. Kauden ensimmäinen ottelu päättyi vieraissa niukasti 4-5 Vireelle ja toisen ottelun voitti KJK hieman selvemmin 7-4, voitot olivat siis tasan. Vire oli tyly isäntä, vaikka pelasi vain viidellä varsinaisella puolustajalla, ja vei liikkuvalla pelillä Kankaanpääläisiä 7-2. Tällä kertaa pisteet jäivät Tesomalle. Ja maalinteossa takunnut Vire tuntui saavan hanan auki.

Heti ottelun alusta asti kentällä oli kaksi eri tasoista joukkuetta. Vire aloitti pelin hienosti ja liikkuvasti, kiekko liikkui pelaajalta toiselle ja syötöt napsahtelivat kohdilleen. Myös pelaajien liike kentällä oli nopeaa. Välillä tuntui että peliä pelataan ylivoimalla, vaikka joukkueet olivat tasavoimaisia. Ajassa 04:40 Vireen Roman Tiinus onnistui maalinteossa Jussi Asunmaan syötöstä. KJK tuli pelissä vielä tasoihin, kun vieraat onnistuivat tasoittamaan ajassa11:34. Vire meni vielä ensimmäisen erän aikana johtoon 2-1 kun ajassa 15:01 Jussi Asunmaa onnistuu maalinteossa Juha Kilpijoen syötöstä. Ensimmäisen erän aikana sattui ikävä tilanne kun kontaktitilanteessa keskialueella KJK:n ja Vireen pelaajat kohtasivat ja lopputuloksena oli murtunut nenä KJK:n pelaajalla. Ja reissu sairaalaan parantelemaan itseään.

Toisen erän alkuun tarjotaan KJK:lle ylivoimamahdollisuutta ja samalla tilaisuutta tulla mukaan peliin. Vire kuitenkin onnistui tappamaan tämän ylivoiman jatakaiskumaalilta säästyttiin. Ajassa 28:04 Aleksi Keskinen onnistui maalinteossa Roman Tiinuksen ja Jussi Asunmaan syötöistä. Tilanne oli 3-1. Samassa ajassa Vireen valmentaja Eero Heiskanen ottaa aikalisän ja rauhoittelee joukkuettaan. Tässä kohtaa on hyvä pitää jalat maassa ja pelata omaa peliää, tältäkin kaudelta on esimerkkejä siitä kun pelin hallinta ja selkeä johto menetettään kun kesken pelin ajatus lentää liikaa ja peli on jo muka voitettu. Heiskasen ajatukset menevät perille ja Vire jatkaa hyvää peliään. Ja ajassa 34:54 Aleksi Keskinen onnistuu toistamiseen Juha Kilpijoen ja Kristian Heiskasen syötöstä. Erän loppuu puhalletaan Vireelle vielä jäähy, mutta sekin kestetään.

Kolmannen erän alkuun KJK onnistui vielä toistamiseen maalinteossa ajassa 42:12. Sen jälkeen Vire otti ohjat käsiinsä, vaikka KJK onnistui muutamia vaarallisia hyökkäyksiä luomaan Vireen maalivahti Timo Lumiaho kesti ne. Ajassa 48:30 Henri Lintulaakso muutti lukemat 5-2 Tatu Laineen ja Elias Peltosen syötöistä. Ja ajassa 54:39 Niko Majlund onnistui maalinteossa Petteri Pajusen syötöstä 6-2. Ja pelin viimeisellä sekunnilla, ylivoimalla, Tatu Laine kaunisteli loppulukemat 7-2 Jussi Asunmaan syötöstä.

Maalivahtien torjunnat:Vire Timo Lumiaho 28 torjuntaa, torjuntaprosentti 93,3 %, KJK Tomi Huida 32 torjuntaa, torjuntaprosentti 82,1 %. Jäähyjä puhallettiin seuraavasti: Vire 10 min ja KPK 14 min.

Vireen tehomiehet ottelussa: Jussi Asunmaa 1+3, Aleksi Keskinen 2+0, Roman Tiinus 1+1, Tatu Laine 1+1, Juha Kilpijoki 0+2, Henri Lintulaakso 1+0, Niko Majlund 1+0, Kristian Heiskanen 0+1, Elias Peltonen 0+1 ja Petteri Pajunen 0+1.

Valmentaja Eero Heiskasen kommentit pelistä: Joukkue löysi taas maalin tekotaidon, välillä silmät kiinni sinne päin tuottaa tulosta. KJK antoi meille mahdollisuuden, joka tällä kertaa käytettiin hyväksi. Kyllä meillä petrattavaa on jokaisella alueella, mutta täytyy olla pisteisiin tyytyväinen. Tästä mennään pienin askelin ylöspäin. Kaikki sunnuntaina 15.12. halliin.

Tuttuun tapaan tässä alla kuvakollaasi pelistä ja samat kuvat yksittäisinä hoki.nurkkaus.net.

Jääkiekon II-divisioonaa kaudella 2013-2014 Tesoman jäähallissa. Ikurin Vire Hockey vs KJK (Kankaanpää)