tiistaina, joulukuuta 03, 2013

Kiakkoo: II-divisioona KJK vs Ikurin Vire Hockey

KJK sai salama alun peliin, kun jo ajassa 00:29 kotijoukkue onnistui maalinteossa. Ottelun alku oli jälleen Vireelle vaikeaa, ja kotijoukkue onnistui hyödyntämään tämän. Kun ajassa 4:51 lukemat olivat jo 2-0 ylivoimamaalilla. Vire onnistui lisäämään liikettä ja sai aikaiseksi hyviä maalintekopaikkoja. Viimeistelyssä tuntui vain olevan onglemia. Laukaukset kilpistyivät joko maalivahtiin tai tolppiin, mutta maaleja oli vaikea saada. Ajassa 5:59 Petteri Pajunen onnistu maalinteossa Kristian Heiskasen ja Niko Majlundin syötöistä. Erän loppu mentiinkin Vireen jäähyillessä. Ensimmäinen erä oli vauhdikasta ja fyysistä kiekkoa, ja tuntui että KJK onnistui tässä fyysisyydessä paremmin. KJK iski lujaa Vireen hyökkääjiin kiinni ja onnistui näin sotkemaan Vireen hyökkäyspelin.

Toinen erä alkoi ehkä vielä vauhdikkaammin ja fyysisemmin kuin ensimmäinen erä. Tosin Vire oli onnistuinut lataamaan itsensä valmentajien Ilari Lähteemäki ja Jussi Asunmaan johdolla ja tuli peliin selkeästi valmistautuneempana kuin ensimmäiseen erään. Ja sai tätä kautta pelistä paremmin kiinni. Tosin toisessa erässä jäähyt sotkivat Vireen pelaamisen. Ajassa 25:51 Vireen Niko Görnstrand onnistui ylivoimalla tuomaan pelin tasoihin 2-2, Elias Peltosen ja Anssi Tierannan syötöistä. Mutta ajassa 36:09 KJK meni taas johtoon 3-2. Tästä oli hyvä mennä erätauolle.

Kolmannen erän alkuun KJK tuli vauhdikkaammin ja onnistui viimeistelyssä hyvällä prosentilla. Ensin ajassa 42:51 4-2. Sitten ajassa 43:56 5-2. Vire onnistui kavennuksessa ajassa 47:45 kun Niko Grönstrand onnistui toistamiseen Teppo Tierannan ja Tatu Laineen syötöistä. KJK teki vielä maalin lukemiin 6-3 ajassa 54:58. Vireen Niko Majlund onnistui takaa-ajossa ajassa 56:45 Petteri Pajusen ja Niko Ylikor ven syötöistä. Mutta tämä jäi lopputulokseksi. Vire otti vielä aikalisän ajassa 59:22 ja yritti ilman maalivahti saada aikaan kavennusta 6 vs 4 pelissä, mutta ei tässä onnistunut.

Tolpat ja kehno viimeistely pelastivat tänään KJK:n useammilta takaiskumaaleilta. Tällä kertaa vastustajan maalivahdista tehtiin tarpeettoman hyvä. Vastustajan onnistuneet syötönkatkot aiheuttivat vaarallisia tilanteita Vireen maalille. Vireen syöttötarkkuudessa ja syöttöjen voimassa olisi tänään ollut parantamisen varaa. Nyt vastustaja pääsi katkaisemaan syötöt joko niiden epätarkkuuden ja tai hiljaisuuden vuoksi. Ja osa perille menneistä syötöistä tuli sen verran taakse että vastaanottaja joutui kurkottelemaan niitä liikkeen hidastuessa. Ja oli tätä kautta epäedullisessa asennossa ottamaan vastaan mahdollisia taklauksia. Tämä aiheutti kiekon menetyksiä.

Porin erotuomarikerhon tuomaritkaan eivät kyllä oikeen tänään onnistuneet. Vääriä vaihtoja jäi viheltämättä, samoin kuin selkeitä paitsioita. Lisäksi KJK:n puolustajat käyttivät Vireen läpiajoissa ainakin kahdesti hieman kyseenalaisia keinoja. Joskus näistä on vihelletty jopa rangaistuslaukauksia, Kankaanpäässä eivät tuomarit viheltäneet edes jäähyjä..

Jäähyjä vihellettiin KJK:lla 22 minuuttia ja Vireelle 14 minuuttia. Maalivahtien torjunnat: KJK Jani Ruuska 34 torjuntaa, torjuntaprosentti 89,5 % ja Vire Tero Rantalainen 31 torjuntaa, torjuntaprosentti 83,8%. Vireen pistemiehet: Niko Grönstrand 2+0, Petteri Pajunen 1+1, Niko Majlund 1+1, Kristian Heiskanen 0+1, Elias Peltonen 0+1, Anssi Tieranta 0+1, Teppo Tieranta 0+1, Tatu Laine 0+1 ja Niko Ylikorpi 0+1.

Tuttuun blogi tapaan tässä alla on kuvakollaasi pelin kuvista, ja samat kuvat isompina ja yksittäsinä löytyvät nurkkaus.net:in jääkiekkokuvista.

Jääkiekon II-divisioonaa kaudella 2013-2014 Kankaanpään jäähallissa. KJK vs Ikurin Vire Hockey.