sunnuntaina, syyskuuta 09, 2012

Särkänniemen kesänpäättäisilotulitus

Syksy saapui ja sen mukana loppui Suomesta suurin osa tapahtumista ja huvittelupaikat sulkivat ovensa. Niin myös täällä Tampereella kun Särkäniemen huvipuista oli viimeistä kertaa kokonaisuudessaan auki tälle kaudelle. Päätöspäivän kunniaksi Särkänniemi järjesti perinteisen ilotulituksen. Ja pitihän sitä, sään salliessa käydä katsomassa.

Tätä ilotulitusta emme kuitenkaan menneet seuraamaan paikan päälle, vaan katselu paikaksi valikoitui tänäkin vuonna n. 5 kilometrin päässä Särkänniemesta oleva Lentävänniemen Reuharinniemi. Sieltä pystyi katsomaan Näsijärven avoimen sälän yli Särkänniemeen ja ilotulitusta pääsi seuraamaan ilman sen suurempia esteitä. Ja kuvauksen kannalta ajattelin saavani kuviin myös Särkänniemen rakennuksia tai taustalla olevia Tampereen kaupungin rakennuksia. Paikan valinta oli oivallinen, pääsin aivan järven rantaan virittelemään kamerat jalustoille, eikä tarvinnut välittää väkijoukosta. 

Videokuva on kuvattu jalustalla olevalla Canon Legria HFR17 videokameralla ja still-kuvat jalustalla olevalla Canon EOS400D ja EF75-300 kameralla. Kamerassa oli kiinni vielä lankalaukaisin. Kivinen ja kuoppainen järvenranta aiheutti tosin ongelmia saada jalustat aivan vaateriin, joten osassa kuvissa on jouduttu kuvankäsittelyllä korjaamaan horisonttia suoraksi.

Kesän päättäjäisilotulitus Tampreen Särkänniemesä.
Kuvat yksittäisinä löytyvät nurkkaus.net:stä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.