maanantaina, toukokuuta 02, 2011

Viikon kuva vko 17

Pääsiäisen jälkeen oli jo hetken sen verran lämmintä, että luonto heräili oikeen kunnolla eloon. Tämän viikon kuva liittyy luontoon aika vahvasti. Kuvaustilanne tuli eteen kyllä melko nopeasti ja sattumalta, ja jälleen kiitän sitä että Canon D10 digipokkari kulkee taskussa mukana miltei kaikkialle. Sillä sai sitten räpsästyä muutaman kuvan kohteesta.

Hämähäkki laskeutui talonkatolta lankansa varassa juuri kun astuin ovesta ulos. Ja melko iso hämähäkki olikin, lajia en tiedä, ehkä joku tietää, olisiko ollut halkaisijaltaan sellainen 10 sentin kolikon kokoinen. Ihan en kerinnyt kuvaa ottamaan laskeutumisvaiheessa, mutta asfaltilta kylläkin. Kuva on otettu manuaalitarkennuksella, niin lyhyellä polttovälillä kuin mahdollista, kameraa liikuttamalla että kuvasta tulee tarkka. Automaatti ei tuottanut tässä tapauksessa tyydyttävää jälkeä. Tosin sen huomasin vasta kotona tietokoneelta katsoessa, onneksi otin useita kuvia sekä Canon makro-ohjelmalla, että manuaalitarkennuksella.

"HÄMÄHÄKKI" Torstai 28.4.2011 klo 1004 Canon PowerShot D10. ISO: 200, Valotusaika: 1/60, Aukko: 2.8, Polttoväli: 6.3 mm. Kamera manuaalitarkennuksella.

Lähettäjä Sekalaisia kuvia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.