maanantaina, joulukuuta 13, 2010

Viikon kuva vko 49

Alan nyt keräämään tälläisen otsikon ja tunnisteen alle omasta mielestäni esille nostettavia kuvia. Kuvien ei välttämättä tarvi olla erityisen hyviä tai taiteellisia tai muutenkaan näyttäviä, riittää että kuvat nousevat jollakinlailla viikon ainana otetuista kuvista esiin. Voi olla, että vähäisen kuvausmäärän, eri syistä johtuen, takia jonain viikkoina ei tule kuvia ollenkaan tai sitten välinta pitää suorittaa vain pienestä määrästä. Mutta mitä sitten? Yritän aina näin maanantaisin saada edellisen viikon kuvat käytyä läpi ja laittaa tänne blogiin.

Vaikka otsikko ja tunniste on viikon kuva, voi niitä tulla kirjoitukseen silti useampi kuin yksi.

Mutta sen suuremmitta puheitta ensimmäinen kuva kehiin. Kuva on lempiaiheistani lentokoneista. Tämän suuntaista kuvaa olen yrittänyt saada aikaiseksi jo pitempään, mutta olosuhteet eivät ole olleet otolliset. Kuva on otettu perjantaina 10.12.2010 klo 15:01 Tampereella, reipaassa -15 °C pakkasessa. Kamerana Canon EOS 400D Digital, ISO 400, Valotusaika 1/400s, aukko 6.3, polttoväli 210 mm.



Tosin ei tässäkään kuvassa olosuhteet olleet aivan niin kuin olisin halunnut. Lentokoneen pitäisi lentää lähempänä kuuta, tai jopa kuun "päällä". Nyt on joutunut käyttämään aivan liian laajaakulmaa kuvatessa, lentokone on jäänyt liian pieneksi. Mikäli kone olisi lentänyt lähempänä kuuta olisi voinut zoomata tiukemmin. Mutta ehkä vielä saan aikaiseksi haluamani kuvan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.