maanantaina, tammikuuta 21, 2013

Kiakkoo: Suomi-sarja Ikurin Vire Hockey vs Diskos

Sunnuntaina Vire kohtasi kotonaan Diskoksen Jyväskylästä. Tämä peli onkin ainoa, josta tähän blogiin tulee kuvia tältä tuplapeli viikonlopulta. Lauantaina Vire oli vieraspelissä Huittisissa, jonne en erinäisten kiireiden myötä päässyt paikan päälle. Tesomalle oli vaivautunut paikan päälle kokonaista 51 katsojaa, joka on vähän.

Ensimmäisen erän Tesomalla veivät vieraat 0-1. Paikkoja tosin oli taas Vireellä tehdä niitä maaleja, mutta kiekko ei pomppinut sinne tolppien väliin. Muuten ensimmäinen erä oli melkoista hermojen räiskintää molemmilta joukkueilta. Mutta varsinkin vieraat Jyväskylästä olivat melko "nyrkkiherkkää" porukkaa. Tunteet tuppasivat kuumenemaan tämän tästä. Muutama nokkapokkakin nähtiin, mutta niistä ei sen kummenpia jäähyjä jaettu. Ensimmäisen erän jäähyt menivät 4 min Vireelle ja 6 min Diskokselle.

Toisen erän Diskos aloittaa jäähyilemällä, mutta ylivoima ei toiminut. Ajassa 27:05 Ville Niemenmaa onnistuu kuitenkin tasoittamaan peli 1-1. Sitten jäähyilläänkin vuorotellen ja Diskos onnistuu maalinteossa. Ajassa 34:19 Diskos saa rangaistuslaukauksen, mutta Vireen maalilla Niko Karttila torjuu sen yrityksen. Erän loppuun Vireen miehet päättävät istua kolmistaan jäähypenkillä, ja kahden miehen ylivoimalla Diskos maalaa erän päätteeksi numerot 1-3.

Kolmanen erän Vire aloittaa kahden pelaajan alivoimalla, ja totta kai Diskos hyödyntää tarjotut tilaisuudet. Erän alkuun kaksi nopeaa maalia. Puolessa välissä erää Diskos tekee vielä yhden maalin, loppulukemien ollessa 1-6. Vaikka Vireelle tarjottiin ylivoimapeliä kahteenkin otteeseen.

Vireen maalissa Niko Karttila torjui 35 laukausta, torjuntaprosentin ollessa 85,37%. Diskoksen Oskari Käyhkö torjui 28 laukausta, prosentilla 96,55%. Rangaistusminuutteja Vire otti pelissä 16 minuuttia ja Diskos 18 minuuttia.

Jälleen kerran kiinnitin huomioita ailahtelevaan tuomarilinjaan, ja tuomarien onnettomiin päätöksiin. Vaikka ne sinänsä eivät voittoa Vireeltä vieneetkään, mutta en voi olla tuomarityöskentelyyn tyytyväinen. Pelaajat itse tekivät pelistä itselleen vaikean, jäähyilyn ja ponnettomien syöttöjen takia. Nyt ei sentään tullut montaa vaihtovirhettä, joista vastustaja olisi päässyt 0-1/0-2 hyökkäyksiin.

Tässä alla taas kuvakollaasi pelin kuvista, ja kuvat.nurkkaus.net löytyy samat kuvat yksittäisinä.

Jääkiekon Suomi-sarjaa Tesoman jäähallissa Tampereella 20.1.2013. Ikurin Vire Hockey vs Diskos Jyväskylästä.