keskiviikkona, toukokuuta 26, 2021

Maastopyöräilyä: Hämeenkyrö

Kauden 2021 maastopyöräilyretket on korkattu ja ensimmäinen, poissa omilta hoodeilta, pyöräily poljettu. Esimakuna tulevaan haettiin Hämeenkankaan kangasmaastosta, tällä kertaa Hämeenkyrön päässä harjualuetta. Reitti löytyi jälki.fi palvelusta, samasta paikasta josta olen aikaisemminkin reittejä itselleni bongaillut.

Katso koko näytöllä

Lat 61°41.47
Lon 23°05.05
Lämpö 16 °C
Matka 27,4 km
Nousu 93 m

Lähtöpaikkana toimi Hämeenkyrön lentokentän päädyssä oleva parkkipaikka ja laavu. Pikkasen  muokkaalla edellämainittua .gpx jälkeä rohkeasti kangaspoluille. Teknisesti helppoa ajettavaa, haastetta toivat paikoitellen todella hienosta hiekasta muodostuvat polunpätkät, jotka olivat kuin hienolla hiekkarannalla ajelemista. Tosin tässä kohtaa kiittelin pyörävalintaa, alle valikoitui Kona Wo läskipyörä, jolle ei tuottanut mitään vaikeuksia edetä kangasmaaston poluilla. Toinen pikku ongelma muodostui oman .gpx jäljen summittaisuudesta. Piirsin sen nopeasti karkealla kädellä karttapohjalle polkuja seuraten, mutta todellisuudessa alueella risteilee polkuja niimmaapirusti. Välillä tuli käännyttyä aivan väärään suuntaan, kun aluetta ei tuntenut käytännössä. Mutta aina löydettiin takaisin suunnitellulle jäljelle.

Maisemallisesti reitillä ei ollut mitään ihmeellistä. Kangasmetsässä kun kulkee ylös alas hiekkapolkuja, niin näkee pääsääntöisesti mäntymetsää, ja siellä täällä kuusia ja lehtipuita. Taukoja varten reitin varrelta löytyi kaksikin laavua. Toinen Vatulassa reilun 16 km kohdalla ja toinen Ulvaanharjulla n. 21 km kohdalla. Retkimeiningillä kun olin liikkellä niin kummassakin nautin kupin kahvia termoksesta ja hiukka särvintä. Itse kyllä tykkäsin polkea näissä maastoissa.

Mukana kulki tuttuun tapaan kamerakalustoa. Pyörän tangossa oli kiinni Fuji XP80, joka oli ohjelmoitu kuvaamaan kuva joka 60 sekuntti. Näin tulee automaattisesti kuvia sieltä täältä reitin varrelta, tosin osa väkisinkin tärähtää kun liikkeessä kuvaa. Taskussa oli Olympus TG-5 jolla räpsittiin kuvia silloin kun näki jotain kiinnostavaa. Ja DJI Mavic Minikin lensi kertaalleen, sillä tosin näpsin vain muutaman still-kuvan. Alla muutamia kuvia reissulta. Lisää kuvia Flickr MTB-albumissa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.