tiistaina, toukokuuta 05, 2020

Maastopyöräilyä: Hämeenkangas - 3 lähdettä

Katso koko näytöllä

Kevät polkaisut Hämeenkankaan kangasmaastossa sähköläskillä. Kolme lähdettä kierroksessa, lähtöpaikkana Jämin lentopaikka ja siitä vastapäivään polkien liikkeelle. Taukopaikka miltei puolessa välissä Ruskalaavulla.

Lat 61° 46.7
Lon 22° 43.0
Lämpö 14,0 °C
Paine 1020 mbar
Matka 36,22 km
Nousua 270 m

Tämän jäljen löysin jälki.fi palvelusta, ja siirsin sen suoraan Garmin Oregon 600 käsigepsiin. Sitä seurailemalla onnistuin muutamaa pikku koukkausta lukuunottamatta seurailemaan. Lentokentän länsipuolella tuli muutama koukkaus, kun varusmiehet olivat majoittuneet telttoineen ja vaunuineen  reitille. Mutta tästä selvittyä löysin takaisin reitille nopeasti. Alkumatkasta reitti oli hienosti merkitty maastoon paaluin ja niissä olevin sinisin merkein. Kiitos kaunis reitin ylläpitäjille siittä. Vaikka kangasmaastossa oltiinkin ja edelliseltä Hämeenkankaan maastopöyräilyreissulta muistikuvissa oli tasaista paanaa, oli reitti leveää mutta kohtuu juurakkoista ja aina välillä pehmeää "panssariuraa". Mutta hyvinhän se läskin rengas näissä olosuhteissa kulki. Ja kyllähän varusmiehet ja sotilaat ovat täällä Hämeenkankaalla ajelleet vaunuilla ja muilla vehkeillään, välillä urilla ja urien vieressä oli melkoisia möyrimisjälkiä, niin telaketjua kuin rengasta. Mutta ei haitannut maasto pyöräilijää, päinvastoin hauskuusfaktori nousi.

Hämeenkangasta
Hämeenkangasta
Hämeenkangasta


Ladatulla reitillä oli Kuninkaanlähteen läheisyydessä päättämiä pikku lenkkejä, jotka ehkä voisi oikaista ja seurata merkittyä uraa. Tosin  näillä lenkeillä pääsi hieman kapeammillekin, oikeille, poluille. Ja reitti kiersi karavaanarialueen läpi, jonka jättäisin itse pois. Itse Kuninkaanlähtee löytyminen oli hieman hakusessa mutta aikansa pyörittyä sinnekkin löydettiin.

Kuninkaanlähde
Kuninkaanlähde

Taukopaikka tosiaan oli Ruskalaavulla, miltei tarkalleen puolessa välissä reittiä. Mukavassa auringonpaisteessa kelpasi hörppiä kahvia ja nautti possumunkista. Aika köykäsillä eväillä oltiin liikenteessä, mutta niillä pärjättiin. Oli aivan tietoinen valinta jättää ruoanlaittovehkeet pois matkasta ja mennä kevyesti. Pekonileipää nyt kuitenkin oli mukana. Tauolta suunnattiinkiin takaisin kohti Jämin lentopaikkaa, tasaista nousua pitkin hiihtolatujen pohjia. Jämiltä jatkettiinkin itäpuolelle kohti Uhrilähdettä ja Kylmänmyllynlähdettä. Ensin korkeimman kohdan yli ja sitten alamäkeä kohti lähteitä.

Kylmämyllynlähde
Uhrilähde

Uhrilähde

Tälläistä polkemista tällä kertaa. Joskus toiste sitten taas joitain muuta. Kaikki reissulta otetut kuvat on tuttuun tapaan nähtävillä Flickr albumissa Hämeenkangas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.