sunnuntaina, maaliskuuta 22, 2020

Ruokaa ja juomaa: Florida

Tästä blogista ei todellakaan ole tulossa mikään ruokablogi tai kokkausneuvoja antava reseptisivusto, mutta muutaman sanan ajattelin ruoasta ja syömisestä tähän raapustaa kuvien kera. Idea lähti taannoiselta Floridan reissulta, jossa muutaman kuvan napsin aterioista. Ja onhan sitä aikaisemminkin ruoasta ja juomasta tullut napsittua kuvia. Mutta nyt tästä voisi ottaa jopa jonkinlaisen teeman muiden blogi kirjoitusten sekaan.

Aamupaloja
Hotellissa jossa yövyimme Miamin yöt, Holiday Inn Miami North – I-95, ei ollut totuttua mannermaista buffet tyylistä aamiaispöytää, vaan kaikki aamiaiset tilattiin listalta. Henkilökohtaisesti ei ko tyylistä pidä vaan todellakin kaipasin suomalaiseen makuun perinteistä aamiaisvalikoimaa. Ensimmäisessä kuvassa pekonia, veteläksi keitettyjä munia ja aamiaisperunoita. Ihan hyvä setti, paitsi että pekonit olivat todella kuivia ja "kovia". Omalla pekonirankingilla saavat 2/5. Toisessa kuvassa samaiset aamiaisperunat, eli kevyesti paistettuja perunakuutioita höystettynä kevätsipulilla. Ja kolme erilaista aamiaisleipää eli -sämpylää. Jokaisessa eri sisällys kinkkua, pekonia, munaa. Ja kolmannessa kuvassa perinteinen pannukakku aamiainen marjoilla ja vaahterasiirapilla. Aamiaisten taso vaihteli todella paljon tässä hotellissa, riippuen siitä kuka kulloinkin oli keittiössä. Ja totta kai kahvia kului joka aamiaisella.

PitsojaEnsimmäinen pitsa on pannupitsan tyylinen pepperoni tekele Miami Beachilla. Finnegan's Way nimisessä ravintolassa Ocean driven varrella. Luulin ensin että tuolla koolla ei tule kylläiseksi, mutta oli ihan riittävä lounas pitsaksi. Toinen pitsa onkin sitten New Jerseystä Newark Liberty International Airportilta. Ihan hyvä setti sekin vaikka sisälsikin chorizo makkaraa, joka oli kohtuu mausteista paikka paikoin.

LeipäsiäEnsimmäisessä kuvassa on Blue Heaven ravintolan Lobster Sandwitsh. Key Westissä kun oltiin piti tälläistä merenelävä juttua maistaa, vielä kun oli päivän erikoinen jota suoditeltiin. Hyvää oli, ja jäi mieleen voisiko kotiuunissa värkätä samantyylistä vaikka katkaravuista. Toinen leipä oli vähintään yhtä hyvä ja jotain mitä ei kotisuomesta saa. Philadelphia Cheese Steak (Cheesesteak) eli philly steak sandwich. Kai näilläkin amerikan ruoilla olisi menekkiä tässä pikaruokaa ja amerikkaa ihannoivassa maassa. Ja tulihan sitä tietenkin käytyä Taco Bell pikaruokaravintolassa.

JuomaaPari kurkun kostuttajaa Key Westistä Old Town Mexican Cafe and Tequila Barista. Mansikka margarita ja joku rommi hässäkkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.