sunnuntaina, maaliskuuta 24, 2019

Patikointia: Helvetistä itään

Kevättalven viimeisinä hetkin,ä aurinkoisena mutta tuulisena sunnuntaina, tuli viettettyä Helvetinjärven kansallispuistossa. Helvetistä itään -kierros puiston pohjoispuolella kutsui katsastamaan miltä Ruoveden saloilla näyttää talvella. Sen verran kevät oli jo ottanut otetta, että paikka paikoin purot olivat osittain menettäneet jääkantensa ja vesi jo virtaili. Ja kallionreunoilla lumi oli sulanut jääpaakuiksi ja -puikoiksi. Mutta suurimassa osassa puistoa piti talvi vielä otettaan. Järvet ja lammet olivat vielä paksun jääkannen peittämiä ja maastossa lumi peitti maata, muutamia pälvipaikkoja lukuunottamatta.

Polut olivat vielä lumella ja melko hyvin kuljettavissa. Muutamissa kohdissa aurinko oli sulattanut lumen jäälle ja portaat Iso Helvetinjärven rantaan Helvetinkolun päivätuvalle ja -nuotiopaikalle olivat melkoisen jäässä.

Hienon ja erikoisen kuvakulman sai Helvetinkolulle, kun sitä pääsi tarkastelemaan järvenjäältä alhaalta päin. Tämäkin näkymä tuli ikuistettua kameran kennolle ja on nähtävillä tässä alla kuvakollaaswww.flickr.com/peepet tai Facebookissa www.facebook.com/nurkkausphotos.
ina ja muiden kuvien joukossa nettisivuillani.

Helvetinjärven kansallispuisto, Helvetistä itään -kierros

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.