Sivut

sunnuntaina, toukokuuta 27, 2018

Pyöräretkeilyä Pirkanmaalla

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna pyöräretkeiltiin n. 100 km Tampereen pohjoispuolella. Lähinnä pieniä hiekkateitä ja osittain asfalttiakin pitkin, yöt vietettiin maasto ja tietenkin riippumatossa nukkuen. Mukana kulki tietenkin Point-and-shoot pokkari, Olympus TG-5, jolla muutaman valokuvan napsasin. Matkaan lähdin seikkailumiellellä Kona Explosif 27,5" maastopyörällä. Tosin lisävarustelin sitä irroitettavalla ritsillä. Ritsille majoitteet ja muut varusteet pienen Vauden 45 litran rinkkaan.

Ensimmäinen etappi suuntautui kotoa kohti Ylöjärveä, jossa porukka kokoontui kasaan. Siitä jatkettiin matkaa muutama kilometri kohti Pikku-Ahveniston laavua ja illanviettoa ja yöpaikkaa.

Bikepacking trip at Pirkanmaa


Bikepacking trip at Pirkanmaa


Bikepacking trip at Pirkanmaa

Lauantaina jatkettiin matkaa kohti Hämeenkyröä ja lounaspaikkaa Frantsilan kehäkukkaa. Tosin pieniltä kömmähdyksiltä ei voinut välttää. Kukaan ei ollut käynyt oikeasti ajamassa ja tutkimassa ajoreittiä, vaan se oli suunniteltu pelkästään Google mapsin avulla. No pieleenhän se osittain meni. Eipä ollut maastossa enää sellaisia pikkuteitä ajettavana mitä Google oli ehdotellut. Mutta ei siinä sen suurempia hätiä, päässä vaan raksuteltiin uusi reitti ja jatkettiin matkaa. Perille päästiin. Ja osin Pirkanmaan maakuntamaisemia katsellen. Reitti kulki Pinsiö kautta Mihariin, siltä Mahnalaan ja Hämeenkyröön Kyröspohjan kautta.


Bikepacking trip at Pirkanmaa


Bikepacking trip at Pirkanmaa

Kunnon lounastauon jälkeen matka jatkui hiekkateitä pitkin kohti Lavajärveä ja rannalla odottavaa saunaa. Sekä toista yöpaikkaa. Matkalla ajeltiin Timin männyn ohi. Ja pitihän tätä n. 350 vuotta vanhaa petäjää käydä katsomassa, kuvaamassa ja miettimässä sen maagisia ominaisuuksia sekä historiaa.


Bikepacking trip at Pirkanmaa

Saunomisen, syömisen ja nukkumisen jälkeen sunnuntai aamupäivästä jatkettiin kohti Ylöjärveä ja Tamperetta. Tosin koukattiin Mutalan kautta, joten loppumatka kulki asfalttitietä. Vielä yksi ruokatauko pidettiin Vahantalahden rannalla.


Bikepacking trip at Pirkanmaa


Bikepacking trip at Pirkanmaa

Rauhallisella polkutahdilla ja pitämällä porukka kasassa, saatiin tämäkin reissu tehtyä ja toivottavasti mukana olleille hyviä muistoja ja innostusta tämän kaltaiseen retkeilyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.