torstaina, toukokuuta 29, 2014

Projekti: Heatmap kauden 2014 pyöräilyistä

Otin itselleni tälläisen projektin näin internetin ja tekniikan gadgetin ihmeelliseen maailmaan. Tarkoitus on värkätä heatmap tämän vuoden pyöräilyistä. Projekti ei ole ihan niin helppo kun ensin luulin. Sinänsä kaikki data tälläisen heatmapin tekemiseen on olemassa, kulkeehan pyöräreissuilla mukana Garmin Dakota 10 gps-laite joka tallentaa kuljetun matkan, ajan ja sijainnin. Mutta sen tiedon jalostaminen heatmapiksi ei olekaan aivan yksinkertainen juttu, ei ainakaan että saisin tyylikkääseen ja toimivaan muotoon.

Löysin tälläisen ohjelman joka muuttaa gpx tiedostot heatmapiksi Goolge Earth ohjelmaan. Ohjalma löytyy täältä: http://dcm684.us/wp/2013/01/heat-maps-for-gps-tracks-gpx-heat/ ja Googlelta löytyy gadgetti joka muuttaa ko. ohjelman tekemä KML tiedoston tässä nettisivussa näkyvään muotoon.


Tässä heatmapissa on vain 16 eri kerran pyöräilyt, joten siinä on vielä aukkoja ja värit ovat vielä kovin yksipuolisia. Mutta ehkä se kehittyy kauden mittaan. Positiivista tässä on se että ko. gadgetti on interaktiivinen, joten sitä voi siirtää ja zoomailla.

Yhtenä vaihtoehtona on vain ottaa kuvakaappaus Google Earth ohjelman heatmapista ja tarjoilla sitä päivityksinä näytille. Katsotaan nyt mitä tapahtuu ja mitä tulevaisuus tuo tulleessan. Alla muuten kuvakaappaus.

Heatmap2905.png/kuvakaappaus Google Earth


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.