keskiviikkona, maaliskuuta 27, 2013

Pikku lisäys kuvausvälineistöön

Tuli hankittua pikkuinen lisäys omaan kuvausvälineistöön näin kevään kynnyksellä. Kameroita löytyy melkein joka lähtöön nykypäivänä, on järkkäriä vähän vakavempaan kuvaukseen ja siihen liittyviä objektiivejä. Ja sitten on myös veden- ja kolhujenkestävä digipokkari moottoripyöräilyyn, maastopyöräilyyn ja muihin ulkoiluihin, sekä tietenkin 8-v pojan käyttöön. Ja tietenkin kännykässä kulkee mukana kamera.

Yhteistä kaikille kameroille ja valokuvausvehkeille tuntuu olevan niiden tukeminen johonkin tukevasti. Varsinkin pitemmillä valoitusajoilla hieman pimeämmässä tuppaavat kuvat helposti tärähtelemään. No yksi keinotekoinen ja hyvin pieni helpotus on erilaiset kuvanvakaimet, joita löytyy kameroista tai objektiiveistä rakennettuina. Paras vaihtoehto on tietenkin jalusta. Ja sellaisiahan löytyy jokaiselta valokuvauksenharrastajalta eri käyttötarkoituksiin. On perinteistä jalustaa, on monopodia, on pientä pöytäjalustaa ja voi olla jopa hiekkapussia.

Isojen jalustojen ja monopidien mukana tulee sellainen ongelma, että niitä harvoin on mukana silloin kun niitä sponttaanisti tarvitsisi. No itse pyrin kantamaan mukana aina Canon D10 pokkaria ja siinä samalla Jobyn Gorillapodia. Ne kun menevät kohtuullisesti ulkoiluvaatteiden taskuun. Nyt uutena hankintana hankin Jobyn Grip Tight mount:in. Siihen saa todella hyvin Samsung Galaxy S3:n kiinni ja sen sitten Gorillapodiin kiinni. Näin saadaan kännykkäkuvaamiseenkin hieman vakautta. Varsinkin sisäkuvauksessa. Idea on yksinkertainen Grip Tight levitätään auki ja laitetaan puhelin siihen väliin. Pidikkeet kiristävät puhelimen tukevasti paikalleen. Ja sitten Grip Tight kiinni vain sopivaan jalustaan, siinä kun on standardi 1/4" kierre.

Alla pari kuvaa, Griph Tigth on siis kuvissa se musta pieni palikka puhelimen ja Gorillapodin lisäksi.

Kuvassa alhaalta ylös: Joby Griph Tight mount, Samsung Galaxy S3 ja Gorillapod

Samsung Galaxy S3 kiinni telineessä, etupuolelta kuvattuna.

Samsung Galaxy S3 kiinni telineessä, takapuolelta kuvattuna.

Vielä ei ole yhtään hyvää kuvaa laittaa esille, mutta kaiketi niitäkin vielä tulee. Vielä kun saisi tuohon puhelimeen hyvä (ja mielummin ilmaisen) time lapse ohjelman kuvaamaan intervallikuvia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.