lauantaina, tammikuuta 14, 2012

Soutuvene, osa 1

Viikon 1/2012 kuvassa ollut soutuvene jäi sen verran kummittelemaan takaraivoon, että kuvaan tai kuvan kohteen pariin on vielä pakko palata. Soutuvene sijaitsee oman työpaikan välittömässä läheisyydessä ja siten helposti saavutettavissa. Itse asiassa kuva siitä oli napattu työpäivän aikana, "työtehtävien" ohessa. Nyt oli sitten pakko palata samalle paikalle lumipyryn ja talven tulon jälkeen, ja katsoa miltä siellä näyttää. Ja samaltahan siellä näytti. Tai olihan järvi jäässä ja maisemassa lunta, mutta soutuvene oli omalla paikallaan.

Taidan tästä soutuveneestä ja sen kuvaamisesta saada tai tehdä jonkinlaisen pakkomielteen. Ja yrittää päästä kuvaamaan sitä samalta paikalta viikottain. Saa nyt nähdä kuinka onnistuu, mutta yritetään. Ja tietenkin sillä edellytyksellä, että kukaan ei hae soutuvenettä pois rannasta ta käy kääntämässä sitä.

Tässä näitä kuvia nyt on. Otettu samalta paikalta, samalla kameralla. Rajaukset eivät ole aivan 1:1, mutta riittävän lähellä kuitenkin. Kuviin on kuvankäsittelyllä (Picasa) tehty rajaus ja nopea automaattinen valkotasapaino- ja kontrastisäädöt. Uusin kuva on aina alinpana. Kamerana Canon Powershot D10, tarkemmat tiedot kuvan kuvatekstissä.

2.1.2012. ISO: 400, Valotusaika: 1/60 sek, Aukko: 3.5, Polttoväli: 9.7 mm.

11.1.2012. ISO: 80, Valotusaika: 1/30, Aukko: 3.2, Polttoväli: 8.3 mm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.