tiistaina, elokuuta 16, 2011

Reppu selkään ja menoksi

Laitetaan tähän väliin vaihteeksi vähän koira asiaa. Tässä blogissa ei pitkään aikaan ole koiria käsiteltykään. Koirien touhut ovat menneet omaa rataansa, lenkkejä tehty ja vaan oltu. Mitään ihmeellistä ei niiden elämään ole saatu mahtumaan. Mitä nyt lenkit kuljetaan GPS seurannassa nykyään, mutta sekin taitaa olla enemmän isännän mielihaluja ja kiinnostuksen kohteita, koirat kun eivät seurannasta välitä. Lenkkejä seurataan Samsungin Android puhelimella ja siihen asennetulla Endomondo ohjelmalla. Liikkeitä ja reittejä voi katsella vaikka täältä.

Mutta sitten itse asiaan. Nyt on sitten hankittu molemmille koirille omat reput selkään. Ja kulkemistakin on jo reppujen kanssa harjoiteltu. Karolla on oma reppu ollut jo monta vuotta, vaikka sitä ei hirveästi käytetty. Mutta nyt hankin Blondille oman samanlaisen. Reput ovat tukevasta kankaasta valmistettuja, niiden molemmilla puolilla on vetoketjulla suljettavat taskut. Reput kiinnitetään kahdella säädettävällä remmillä mahan alta ja vielä yhdellä säädettällä remmillä rintakehältä. Reppujen koko on sellainen, että niihin mahtuu ihan mukavasti joko koiran omia tai omistajan tavaroita. Kumpaankin sivutaskuun mahtuu varmaankin neljä puolenlitran muovipulloa pystyyn, ja jää vielä vähän tilaakin. Repun mallin löydät täältä. Vähän reppu vaatii tuunausta ja fiksausta. Rinnan päälle tulevaan remmiin voisi laittaa pehmusteet. Ja laittaa vielä yhden lisäremmin rintaremmistä etummaiseen maharemmiin pitämään reppua tukevammin paikallaan. .
Saksanpaimenkoira Karo ja Valkoinenpaimenkoira Blondi harjoittelevat selkäreppujen kantamista.
Lähettäjä Kuulumisia nurkkauksesta
Kantamista harjoitellaan ensin pienillä painoilla. Itse käytän painoina molemmilla puolin ½ litran muovipulloja vedellä täytettyinä. Näin laukkuihin tulee hieman painoa noin ½ kg molemmille puolin. Koirat tottuvat selässä olevaan painoon ja tavaraan siellä. Mutta paino ei vielä rasita koiria liikaa. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua syksyistä Rukan reissua varten. Koirat saavat kantaa päivävaelluksilla omat eväänsä, ja vähän isäntänsä ja emäntänsä eväitäkin. Jos ei muuta niin vettä ainakin. Meidän käyttöön nämä reput ovat riittävät. Markkinoilla on tukevampia ja erilailla rakennettuja reppuja koirille. Voi olla, jos vaeltaminen ja kulkeminen koirien kanssa tästä vielä tiivistyy, hankimme vielä tukevammat ja uudet reput koirille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.