tiistaina, heinäkuuta 05, 2011

Nurkkaus.net testaa: Samsung Galaxy Tab

Tässä on nyt hetken aikaa pidetty käsissä Samsung Galaxy Tabia, ja yritetty päästä sisään sen "sielun maailmaan". Sinänsä laitteessa ei ole mitään uutta ja ihmeellistä verrattuna omaan puhelimeeni, Samsung Galaxy I551 joka sekin on Android käyttöjärjestelmällä varustettu, paitsi näytön koko. Ja tästä tabista puuttuu fyysinen näppäimistö, joka puhelimessa on eli kirjoitushommat hoidetaan näyttöä koskettamalla. Käyttöjärjestelmänä molemmissa on Android 2.2 Froyo, koontiversiossa pientä eroa puhelimessa FROYO.XWKD4 ja tabissa FROYO.XWJJ7, mitä eroa niillä sitten liekään? Ei varmaan tavalliselle käyttäjälle mitään. Tabiin olisi varmaan saatavilla uudempi ja parempi päivitys käyttöjärjestelmään, joko 2.3 tai jopa 3.0. Mutta en rupea sitä päivittämään, koska laite on minulla vain testissä. Onhan Tab tietysti paljon tehokkaammalla prosessorilla ja isommalla muistilla varustettu.

Yllä Samsung Galaxy Tab, alla Samsung Galaxy 551.

Mitä tällä vehkeellä sitten voi tehdä? Kirjoitan tätä blogi-kirjoitusta Tabilla. Android marketista saa blogger ohjelman, jolla pystyy päivittämään bloggerissa olevia blogeja. Tosin tämä sama ohjelma on kännykässäni ja olen sillä aikaiseminkin blogejani päivittänyt. Mutta onko tämä Tabi parempi blogin päivitykseen kuin tietokone tai puhelin? No tässä sohvalla puolimakaavassa asennossa on ainakin parempi kuin läppäri. Pysyy paremmin käsissä. Tosin kirjottaminen on hitaampaa kuin läppärillä. Mutta väitän että tienpäällä tai matkoilla on helpompi kirjoittaa kännykän fyysisellä näppäimistöllä vaikka näyttö onkin kännykässä huomattavasti pienempi. En kyllä kaikkia blogipäivityksiäni tekisi puhelimella tai Tabilla, mutta tienpäällä kuitenkin.
Mitä muuta? No nettisurffailu on kivempaa suuremmalla näytöllä, kuin kännykän pikkunäytöllä, mutta ei vedä vertoja läppärin näyttöön. Tosin Opera Mini ja Opera Mobile suoriutuvat surffailusta kiitettävästi. Olen kyllä niitäkin tottunut käyttämään kännykällä. Ja toimihan tässä Tabissa Gmail, Google Maps, Facebook ja muut "tärkeät" ohjelmat. Mapsiin kun vielä saisi navigoinnin ja kunnon autotelineen, niin Tab voisi olla kova peli autonavigaattorina.

Fyysiseltä kooltaan Tab on huomattavasti isompi kuin kännykkäni, joka varmaankin edustaa tällä hetkellä keskiverto kokoa näytön suhteen, mutta onko se liian suuri? Mielestäni on, ainakin mukaan otettavaksi prätkäillessä. En saanut sitä aamupäivällä otetua mukaani kun lähdin liikkeelle moottoripyörällä. Mukana kun ei tullut satulalaukuja eikä reppua, niin Tab ei päässyt matkaan mukaan. Se kun ei mahtunut mihinkään taskuun, toisin kuin kännykkä tai Canonin digipokkari. Ja vaikka mukaan olisi tullut satulalaukut tai reppu olisi Tab vaatinut jonkinlaisen kotelon mihin sen voi pistää. Ei arvaa heittää laitetta noin vain repun tai satulalaukun pohjalle pyörimään ja naarmuuntumaan tai kastumaan.

En edes yritä kokeillä Tabin kameraa tässä vaiheessa, tyydyn mukana kulkevaan Canonin digipokkariin tai kännykän kameraan. Ja tässä vaiheessa en pysty sanomaan mitään Tabib videon toisto kyvystä. Kokeilen sitä myöhemmin, jos laite minulla on vielä kauan kokeilussa.

Ostaisinko itselleni tälläisen? En välttämättä. Kiva leluhan tämä on ja parempi useasa toiminnossa kuin kännykkä, mutta on tässä turhaakin. Itse en tarvitsisi ollenkaan puhelin ominaisuutta tässä laitteessa. Minulle riittäisi WiFi verkko ja 3G tai ehkä 4G verkko toiminnan takaamiseksi. Tälläistä laitetta kuitenkin käytetään pääsääntöisesti netissä surffailuun ja erilaisten sosiaalisen median sovellusten käyttöön. Ja onhan tällä vielä hintaakin melkoisesti. Tosin halvempiakin on myynnissä, mutta tehot, laatu ja päivitettävyys tietenkin ratkaisevat. Toinen puoli kirjoittajasta haluaisi tälläisen laitteen itselle, vaikka sitten leluksi, ja toinen puoli ei löydä järkeviä perusteita miksi tälläinen pitäisi saada.

Ai niin. Löytyi tälle vielä yksi käyttötarkoitus. 6 v poika tykkää pelata tällä Angry Birdsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.