Kirjotetaan nyt vähän lisää Canon D10 käyttökokemuksia. Kameraa tuli taas käsiteltyä eilen oikeen urakalla, kun poikkeiltiin Helsingin SeaLifessa. Ja pitihän paikan päältä ottaa vähän kuvia, kun kerrankin oltiin sellaisessa näyttelyssä tai esityksessä missä ei oltu kielletty kameran käyttöö. Yleensä kun on vähän erilaisempaa tai erikoisempaa näyttelyä tai tapahtumaa tarjolla, niin omien kameroiden käyttö kielletään jyrkästi heti sisäänpääsyn yhteydessä. Ja joillain oikeuksilla ja rajoituksilla näin voidaankin tehdä. Mutta se mitä tai missä saa kuva on kokonaan toisen jutun aihe ja siitä aiheesta löytyy googlettamallakin erilaisia mielipiteitä ja kommentteja. Mutta takaisin SeaLifeen. Siellä oli siis kuvaaminen sallittua, mutta salaman käyttö oli kielletty. Salama kieltoa perusteltiin kalojen ja varsinkin niiden silmien herkkyydellä. Se häiritsisi kalojen elämää liikaa.
No tässä Canon D10 kun on mahdollisuus ottaa vedenalaisiakuvia, se kun on vesitiivis 10 m. saakka, ja mahdollisuus ottaa akvaariokuvia ihan kameran omien kuvausohjelmien kautta. Piti sitten päästä kokeilemaan tuota akvaariokuvien ottamista. Nyt oli ainakin eksoottista kuvattavaa. Vedenalaista kuvaamista en vieläkään päässyt kuvaamaan. Kuvaaminen onnistui muuten ihan hyvin, mutta tiloista loppui valo kesken. Tyydyttävään tulokseen en päässyt kun muutamalla kuvalla, jotka ovat nähtävillä Picasawebissä. Vaikka kuvia vähän kuvankäsittelyohjelmassa käytinkin. Ehkä juuri valon puutteen vuoksi kuvista häipyivät värit, ja niistä tuli siniseen kallellaan olevia. Ongelma juuri veden kanssa touhutessa. Ja akvaarioiden lasiseinät heijastivat herkästi kuvaajan ja kamera kuin peilistä. Kuvakulman kanssa sai olla tarkkana. Ja D10 näyttö ei aina riittäänyt paljastamaan tätä asiaa, vaan heijastus näkyi vasta tietokoneen ruudulta kuvaa katsoessa. Tässä alla pari esimerkki kuvaa.
Rausku. ISO800, Valotusaika: 1/25 s, aukko: 2.8, Polttoväli: 6.2 mm
Meduusoja. ISO800, Valotusaika: 1/15 s, Aukko: 2.8, Polttoväli: 6.2 mm.
Myrkkysammakko sademetsästä. ISO800, Valotusaika: 1/8 s, Aukko: 4.9, Polttoväli: 18.6 mm
Videon kuvaaminen ja sen käsittely onnistui sitten jo paljon paremmin. Nyt kun löysin sopivat ohjelmatkin tiedostojen käsittelyyn. Epäonniset .MOV tiedostot muutin Pazera movtoavi ohjelmalla DVD tasoiseksi .MPEG tiedostoksi. Ja sitten videoiden tekeminen Windows Movie Makerilla onnistui hyvin. Pazera on nopea ja helppoäkäyttöinen ohjelma, ja mikä parasta ilmainen. Nyt on videokikkailu taas helppoa. Ja kamera kulkee mukana suuremmalla todennäköisyydellä. Vaikka välillä oli jo vähän "pelästynyt" olo, tuliko tästä näin vaikeata kun D10 kuvasikin vain .MOV tiedostoja. Movie Makerissa oli efekti, jolla pystyi lisäämään videon kirkkautta, käytin sitä videoihin. Ne kun sattuneesta syystä olivat hieman tummia. Itse pidän videokuvaa paremmin onnistuneena kuin akvaario-ohjelmalla otettua valokuvia.
Videon pätkä Helsingin SeaLifestä.
Säännöllisen epäsäännölliseen tahtiin päivittetävä henkilökohtainen "avautumiskaivo", joka käsittelee kaikkea maan ja taivaan väliltä. Kuitenkin vain minua itseäni kiinnostavia tai hetkauttavia asioita. Valokuvien ja videoiden kautta matkakertomuksiin maailmalta ja patikoinnin sekä maastopyöräilyn pariin luontoliikunnan puolelle. Tällä hetkellä vahvasti edustettuna Tamperelainen divari koripallo valokuvien kautta.
torstaina, huhtikuuta 29, 2010
Käyttökokemuksia Canon D10, osa 2
Tunnisteet:
Canon D10,
Helsinki,
nurkkaus.net testaa,
SeaLife,
valokuvaus,
videokuvaus
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.