Jeps. Tuli sitten hankittua uusi kamera. Taas. Tollanen ihan tavallinen digipokkari. Onhan tuolla laukussa toi Canon EOS400D tykötarpeineen, mutta sitä ei viitsi aina mukana kantaa. Eikä oikeen kaikkiin harrastuksiin voikaan. Loppukesästä meni vanhan, vuonna 2003 hankittu, Canon PowerShot A80 rikki, ja sen tilalle tuli hankittua nopeesti Canon PowerShot A480 digipokkari. Ihan hyvä kamera, mutta nyt on kaikki muutkin tässä taloudessa asuvat alkaneet hinkuamaan omaa kameraa, tai ainakin ottamaan digipokkarin mukaansa. Tästä innostuneena pistin tiistaina nettikauppaan tilauksen ja perjantaina hain postista itselleni uuden kameran. Vanha digipokkari joutaakin vaikka noille muille käyttöön. Aikalailla merkkiuskollinen tyyppi taidan olla. Vanhat filmikameratkin taisivat olla pääsääntöisesti Canoneita. Ainakin järjestelmäkamera oli Canon EOS300V. Mutta mihin sitä hyvää vaihtais. Tai sitten en tiedä paremmasta.
Uusi digipokkari on Canon PowerShot D10. Tällä kertaa kameran valinta tehtiin pelkästään ulkoilmaharrastusten perusteella. Kameralle kun luvataan vesitiiviys 10 m syvyyteen, eli moottoripyöräily, ulkoilu koirien kanssa ja ilman, ja muut mahdolliset sattuu ja tapahtuu ilmat eivät vahingoita kameraa. Ei tarvi keskittää ylimääräistä huomiota siihen ettei kamera kastu joko kuvattaessa tai sitten taskussa. Sinne taskuun kun kuitenkin pääsee vettä tai lunta vaikka se olisi kuinka suljettu tai tehty coretexeistä tai muista ihme kankaista. Aivan kuin 1,2 metrin pudotuskorkeus, täysi pölytiiviys sekä -10°C pakkasenkestävyys, edesauttavat kameran toimimista ulkoilussa ja ulkoilmaharrastuksissa. Muista spekseistä voi mainita DIGIC4-prosessorin, kuvanvakaimen, 12,1 megapixelin tarkkuus ja 3 X optinen zoom, 35-105 mm (35 mm).
Zoom-objektiivi ei nyt kovin kummoinen ole, mutta suurempaa ei kai olisi saanut vesitiiviiseen rakenteeseen tehtyäkään. Ja 12,1 megapixeliä riittää ihan varmasti. Kuvanvakaimesta en kyllä osaa sanoa mitään, vielä ei ole yhdessäkään pokkarikamerassa ollut sellaista. Aikaisemmissa Canon pokkareissa on ollut AA kokoiset akut tai patterit käytössä, mutta tässä mallissa on oma akkunsa. Olen kyllä tykännyt tosta AA ratkaisusta, sen kokoisia pattereita kun löytää melkein mistä vaan, kuvaaminen ei ainakaan lopu virran loppumiseen. Mutta kun akku loppuu niin kuvaaminen loppuu, ellei mukana ole vara-akkua. Varmaan seuraava hankinta on vara-akku.
Aivan taskukamera sanan varsinaisessa merkityksessä kamera ei ole. Se on yllättävän paksu, mutta kyllä sen taskuun saa mahtuun. Varsinkin kun taskut tuppaavat olemaan isompia kuin paidan rintatasku tai puvuntakin taskut. Nyky Ixus taitaa olla puolta ohuempi ja muutenkin pienempi. Mutta sopivalla kantolaukulla kameraa kyllä kuljettaa siinä missä muutakin kameraa. Ja vaikka kamera hankittii ulkoilmaharrastuksia varten, uskon että sillä saa myöskin ihan varteenotettavia kuvia sisätiloissa.
Vielä ei ole tarjolla kameralla otettuja esimerkkikuvia. Jätin sitten kameran kotiin, kun lähdin töihin. Vaikka iltapäivä kuljettiin lumikengillä järven jäällä ja vähän rannoillakin. Siinä olisi saanut kuvia napsittua. Mutta kun kamera kulkee mukana melkein missä vain, ja nyt on oikeesti kestävä kamera niin ehkä niitä kuvia tulee nopeemmin kun uskookaan näkyville. Ainakin picaswebiin ja omien nettisivujen gallerioihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.