maanantaina, heinäkuuta 25, 2011

Viikon kuva vko 29

Pihapuskasta löytyi tälläinen otus. Pienen googlettamisen jälkeen selvisi, että se on Syreenikiitäjän toukka.

Syreenikiitäjä (Sphinx ligustri) on musta- ja vaaleanpunaraitainen kiitäjäperhoslaji. Se on kookkain Suomessa vakituisesti esiintyvä perhonen ja aikuisen yksilön siipiväli saattaa olla jopa 12 cm. Syreenikiitäjän toukka on kookas ja yleisväritykseltään vihreä. Toukan sivuilla on vinottaisesti kulkevia raitoja ja sen peräpäässä on keltamusta piikki. Ennen koteloitumista toukan selkäpuoli muuttuu punertavaksi. Täysikasvuinen toukka voi olla yli 10 cm pitkä ja 3 cm paksu. Suomessa syreenikiitäjä on suhteellisen harvinainen perhoslaji, mutta eteläisen Suomen kaupunkialueilla kanta on vahvistunut voimakkaasti. Lajin leviämistä on auttanut toukan ravintokasvien suosio puistoistutuksissa. Lähde http://fi.wikipedia.org/wiki/Syreenikiitäjä.
"SYREENIKIITÄJÄN (SPHINX LIGUSTRI) TOUKKA". Keskiviikko 20.7.2011 klo 2043. Canon PowerShot D10. ISO: 160, Valotusaika: 1/60 sek, Aukko: 2.8, Polttoväli: 6.2 mm.
Syreenikiitäjä (Sphinx ligustri) toukka.
Lähettäjä Eläimiä

tiistaina, heinäkuuta 19, 2011

Viikon kuva vko 28

Viikon kuva viikolle 28 on, kas kummaa, valokuva Jämi Fly-In 2011 lentonäytöksestä. Nyt kun niitä valokuvia tuli taas otettua satoja ja taas satoja niin löytyy jotakin postattavaa. Sen suuremmitta puheitta. Suurin suosikkini ja tähän astisen lentokonebongaus ja -valokuvaus urani vanhin kone. Ja tuskin tulee koskaan vanhempaa lentävää nokan eteen. Blériot XI vuodelta 1910.

"BLÈRIOT XI" Lauantaina 16.7.2011 klo 1304. Canon EOS400D ja EF 75-300. ISO: 400, Valotusaika: 1/400, Aukko: 7.1, Polttoväli: 300 mm.

Blériot XI
Lähettäjä Jämi Fly-In 2011, Jämi Airshow

Jämi Fly-In 2011: Videoita

Pari postausta sitten olikin jo valokuvia Jämi Fly-In 2011:sta. Joten laitetaan tähän postaukseen sitten niitä videoita näkyville, mitä siellä tuli lauantai päivänä kuvattua. Videoita on kevyesti käsitelty, mutta esimerkiksi tuulen suhinaa mikrofonissa ei ole sen kummemmin yritetty saada pois. Se johtuu vain tämän hetkisestä video editointi ohjelmasta, siinä ei ole kykyä järkevään sellaiseen.

Oma suosikkini ensimmäiseksi. Blériot XI vuodelta 1910.



Tämä oli kanssa hienoa katseltavaa. Ali Machinchy ja Messerschmitt Me 262 mittakaavassa 1:3



Pauli Perttula ja Fouga Magister lensivät kanssa hienon esityksen.



Äänien perusteella paras taisi olla Supermarine Spitfire Mk XVI. Se tosin tuli nähtyä jo viime vuonna, mutta ei katselemiseen ja kuuntelemiseen kyllästy.



Air Bandits - Jurgis Kairys & Yoshi Muroya lensivät ällistyttävän shown. Tällaista katselee ihan mielellään.



Ali Machinchy ja turbiini purjelentokone. Melkoista pyöritystä RC-lennokilla. Näköä ja kokoa ja ennen kaikkea vauhtia.



Ja viimeisenä kooste kolmesta muusta lentokoneesta. T-6 Texan, Gloster Gauntlet ja Saab Safir. Hieman harmittaa kun vasta kuvauksia editoidessa huomasin että Texanin kohta on korruptoitunut, eikä siitä kuvauksesta saanut tuon enempää irti. Mutta ehkä joskus vielä tulee uusi mahdollisuus.



Näillä mennään tällä kertaa.

maanantaina, heinäkuuta 18, 2011

Erään puhelinmyynnin tarina

Tähän väliin hieman omakohtaista kokemusta puhelinmyynnistä ja -myyjistä. Olen jo aikaisemminki ottanut kantaa tähän puhelinmyyntiin. Tosin aikoja sitten. Ja totesin sen melkoiseksi puhelinhäirinnäksi. Kyllä, tiedän että osasta puhelinmyyjistä pääsee eroon tekemällä suoramarkkinointikiellon maistraatissa. Mutta se koskee vain tiettyjä firmoja. Ja eroon pääsee myös tekemällä numerostaan salaisen tai olemalla jakamatta sitä joka paikkaan. Minun numeroni ei ole salainen, vielä. Ja vuodesta 1994 asti se on ehkä joutunut jos jonkinlaisiin tiedostoihin. Numeroani en vaihda, joten joudun ehkä kärsimään näistä kaikenmaailman puhelinhäiriköistä, joita puhelinmyyjiksi kutsutaan.

Mutta nyt itse asiaan. Kaikki alkoi 7.7. torstaina, kun minulle soitti joku ihminen If-vakuutusyhtiöstä. Hän aloitti puheensa tyypillisillä myyntipuheilla, joihin suhtauduin jo alumperinkin penseästi. Olen joskus muinoin ollut kyseisen vakuutusyhtiön asiakas, mutta olen palveluun ja heidän ammattitaitoonsa pettyneenä vaihtanut yhtiötä. Nykyiseen yhtiöön olen tyytyväinen, eli mitään syytä firman vaihtoon ei nyt ole. Kerroin tämän myyjällekkin. "En luota teidän firmaan, olen saanut suoraan sanoen niin paskaa palvelua että ette pysty vakuuttamaan minua teidän asiakkaaksenne." "Kämmäsitte jo perusasioissa. Auton vaihdon yhteydessä jouduin ilmoittamaan uuden rekisterinumeron viisi(5) kertaa ennen kuin se meni oikein. Eli neljä(4) kertaa teidän asiakaspalvelijanne, joka oli joka kerta eri, kuuli kolme kirjainta ja kolme numeroa väärin." "Ja tällä viidennellä kerralla meni sitten perheenjäsenen nimi vakuutuspapereissa väärin." "Tämä riitti minulle tästä yhtiöstä, jos ei pysty perusasioita saamaan oikein, niin kuinka käy monimutkaisten vakuutusasioiden?"

No puhelinmyyjä vain jatkoi myyntipuhettaan ja kehui omaa firmaansa. Totta kai. "Menneet ovat menneitä, eikä hän tiedä niistä mitään. Mutta tässä olisi hyvää vakuutusta tarjolla." Uteliaisuuttani päätin tarttua täkyyn ja pyysin häntä tekemään vakuutustarjouksen auton vakuutuksista (liikenne ja kasko), moottoripyörän vakuutuksista (liikenne ja kasko), kotivakuutuksesta ja kahdesta tapaturmavakuutuksesta. Luulisi että tälläinen potti saisi myyjän yrittämään. Sillä tiedän, että näissä vakuutuksissa puhutaan melkoisista rahoista ja tulevaisuuden asiakkaista. Sovimme, että myyjä lähettää minulle vielä torstai päivän aikana sähköpostilla linkin tarjouspapereihin. Tutustun tarjoukseen viikonlopun aikana, kun töiltäni ehdin, ja myyjä soittaa uudelleen maanantaina.

Kaiken tämän lopputulos on se, etten vieläkään ole saanut myyjältä sähköpostia. Vaivaiset puolitoista viikkoa kulunut, mutta ei. Ei vaikuta kovin luottamusta herättävältä. Eikä saa minua vakuuttumaan If-vakuutusyhtiöiden toiminnasta. Jos tälläiset pikkuasiat ontuvat ja niitä kämmätään, niin kuinka saadaan hoidettua oikeasti tärkeitä asioita? Taidan siis pysyä vanhan vakuutusyhtiöni asiakkaana. Joku kyllä yritti soittaa minulle kerran, mutta ei enää toistamiseen kun en kerinnyt vastaamaan.

Sen verran If:stä kuului, että jokin oma kansio automaatti lähetti tekstiviestin ja sähköpostin, niihin ei siis missään nimessä saa vastata koska niitä ei käsitellä, jostain tarjouksesta omassa kansiossani. Ja tarjous pitäisi hyväksyä kolmen päivän sisällä. Lähettämiseen meni siis 8 työpäivää ja tieto siitä tuli jonkin automaatin kautta. Ja aikaa tutustua 3 päivää.

No, puhelinmyyjien ammattitaito tuli taas todistettua. Harmi vain kun maine ei mene myyjiltä vaan yritykseltä mitä he edustavat. Tällä kertaa ei tullut kauppoja ja tuskin tulee tämän yhtiön kanssa tulevaisuudessakaan. Kaksi perättäistä huonoa kokemusta samasta firmasta.

Tälläistä tällä kertaa, tulevaisuudessa taas kuvapäivityksiä.

sunnuntaina, heinäkuuta 17, 2011

Jämi Fly-In 2011

Sateisena ja suttuisena lauantaina moottoripyörän nokka kääntyi kohti Jämin lentopaikkaa ja siellä pidettävää Jämi Fly-In 2011 lentonäytöstä. Kuvauskalusto oli fiksattu kuntoon ja pakattu mukaan, enää ei toivottu muuta kuin sellaista säätä, että koneet lentävät ja kameroita pääsee käsittelemään. Säätiedotukset lupasivat niitä näitä, niin kuin muutenkin tänä kesänä. Mutta riski piti ottaa ja paikalle menneä. No sää ei ollut ihan niin paha kuin olisi voinut olla, mutta olisi kyllä parempikin voinut olla. Tosin säälle ei kukaan mitään voi, silloin paistaa kun paistaa ja sataa kun sataa. Pitää sopeutua olosuhteisiin.

Tapahtuma itsessään oli jälleen kerran loistava. Kiitos siitä järjestäjille. Ja prätkällä kulkijoitakin hemmoteltiin hyvillä parkkipaikoilla, heti tapahtuma-alueen nurkilla. Ja tänä vuonna varusteet sai sisälle narikkaan suojaan. Loistavaa. Ruoka oli kohtuu halpaa ja sitä sai sen pidemmittä jonoitta. Ja tuntui olevan riittävästi, ainakin lauantai päivänä. Ja tunnelma oli rento ja hauska.

Valokuvia tuli otettu runsain mitoin. Laitoin niistä omasta mielestäni parhaimmat näytille picasawebin puolelle. Videotakin tuli kuvattua, mutta ajan puutteen vuoksi niitä ei ole vielä käsitelty eikä laitettu jakoon. Mutta tulevaisuudessa kyllä. Tässä muutama valokuvapoiminta.

Näytöksen kohokohta minulle. Reilu 100 vuotta vanha lentokone ilmassa. Näitä ei usein näe. Blériot XI, aito sellainen ei replika.

Blériot XI
Lähettäjä Jämi Fly-In 2011, Jämi Airshow

Näytöksen sotilaskalustoa. Ikä järjestyksessä. Gloster Gautlet Mk II, Supermarine Spitfire Mk XVI ja Texan T-6.

Gloster Gauntlet Mk II
Lähettäjä Jämi Fly-In 2011, Jämi Airshow

Supermarine Spitfire Mk XVI
Lähettäjä Jämi Fly-In 2011, Jämi Airshow

Texan T-6
Lähettäjä Jämi Fly-In 2011, Jämi Airshow

Taitolentopuolelta laitetaan näytille Air Bandits - Jurgis Kairys ja Yoshi Muroya, Sami Kontio ja Raimo Nikkanen.

Air Bandits - Jurgis Kairys ja Yoshi Muroya
Lähettäjä Jämi Fly-In 2011, Jämi Airshow

Sami Kontio ja Cap 232
Lähettäjä Jämi Fly-In 2011, Jämi Airshow

Raimo Nikkanen ja Pitts Special
Lähettäjä Jämi Fly-In 2011, Jämi Airshow

torstaina, heinäkuuta 14, 2011

Jämi Fly-In 2011. Esinäytös.

Nopea esinäytös vuoden 2011 Jämi Fly-In:lle ja sen lentonäytökselle saatiin tänään Tampereella Sorin aukiolla. Jämille matkalla oleva Saab Draken hävittäjä teki välilaskun matkallan Tampereelle ja promosi samalla tapahtumaa. Totta kai paikalla oli pientä haastattelua ja muutakin nähtävää. Esimerkiksi Suomen isoin suihkumoottorilennokki Hawk 1:3,5. Siinä oli jo "radio-ohjattavaa" kerrassaan. Paikalla oli myöskin Tampereen laskuvarjokerho standillaan ja taisi tapahtuman yli lentää muutama lentonäytökseen osallistuva kone.

Tässä vähän esimakua tulevasta viikonlopusta. Näin lähellä Draken hävittäjää ei allekirjoittanut ole ollutkaan sitten varusmiespalveluajan ja vuoden 1992. Tosin silloin Drakenit kulkivat vielä ihan omin voimin.

Saab J35F Draken, DK-241, Tampereen Sorin aukiolla.
Lähettäjä Jämi Fly-In 2011, Jämi Airshow

Tämä lennokki lentää myös Jämillä oman esittelylentonsa, mikäli sää vain salliin.

Suomen suurin suihkumoottorilennokki Hawk, mittakaavassa 1:3,5
Lähettäjä Jämi Fly-In 2011, Jämi Airshow

keskiviikkona, heinäkuuta 13, 2011

Tulossa kuvaamisia: Jämi Fly-In 2011, Jämi Airshow

Näin se odotusaika vain vähenee seuraavaan mielenkiintoiseen tapahtumaan, jossa seikkaillaan kameran kanssa. Viikonloppuna 16.-17. heinäkuuta on Jämi Fly-In 2011 ja siihen liittyvä lentonäytös. Monipuolinen ja mielenkiintoinen tapahtuma, jossa on erilaisia koneita todella paljon. Ja leppoisa meininki. Sinne olisi molempina päivinä tarkoitus suunnata moottoripyörän keula, ja tottakai mukana kulkee molemmat still-kamerat ja videokamera. Saa nähdä kuinka paljon sitä tulee tänä vuonna kuvia ja videoita otettua, mutta nyt ollaan kuitenkin vähän paremmin kuin viime vuonna. En rupea tähän sen enempää tapahtumaa esittelemään, kiinnostuneiden kannattaa suunnata tapahtuman nettisivuille www.jamiflyin.com. Tai ilmestyä Jämille tulevana viikonloppuna.

Tässä vähän alkumakua valokuvien suhteen. Yksi lentonäytöksen esiintyjistä saapui jo keskiviikkona 13. heinäkuuta Tampere-Pirkkalan lentokentälle, ja tottakai olin siellä kameran kanssa vastassa. Tulijana oli Baltic Bees taitolentoryhmän Aero L-39 Albatros harjoitussuihkukone.

Baltic Bees Aero L-39 Albatros,YL-KSL, laskussa rwy 24 EFTP/TMP. 
Lähettäjä Jämi Fly-In 2011, Jämi Airshow

Lisää kuvia tulossa sitä mukaan kun niitä saadaan otettua. Ainakin tuonne picasawebin galleriaan.

maanantaina, heinäkuuta 11, 2011

Viikon kuva vko 27

Taas on viikon kuvan aika. Sen pitemmittä puheitta lyödään näytölle ensimmäinen ottamani onnistunut salamakuva Suomesta. Tästä on hyvä jatkaa ja yrittää saada vielä parempia salamakuvia aikaiseksi. Tosin kodin sijainti ei oikeen mahdollista kuvien ottamista kuin yhdestä suunnasta, mutta täytyy toivoa että kesän ukkoset nousevat etelän ja lounaan suunnalta.

"SALAMA TAMPEREEN KALKUSSA" Lauantai 9.7.2011 klo 1638 Canon Legria HF R17.

Salama Tampereen Kalkussa.
Lähettäjä Maisemia

torstaina, heinäkuuta 07, 2011

Nurkkaus.net testaa: Samsung Galaxy Tab, osa2

Jatketaan vielä vähän juttua Samsung Galaxy Tabista ja sen käyttökokemuksista. Kauniin kesäpäivän innoittamana otin laitteen mukakan takapihan aurinkoon ja testailin sitä riippumatossa makoillessa. WLAN verkko onneksi kantoi sinne asti, ei tarvinnut jättäytyä 3G verkon varaan.

Facebookit ja netissä surfailut onnistuivat auringossa makoilessakin. Laitteesta sai ihan kohtuullisen yhdenkäden otteen, mutta materiaalista johtuen auringossa hikoileva käsi teki sitä liukkaan ja otetta sai korjailla yhtämittaa. Jos takakansi olisi karhennettu tai muuta materiaalia ote voisi olla vielä tukevampi. Tosin jonkinlainen suojus voisi myös auttaa asiaa. Näyttö toimi ihan kohtuullisesti auringossa, tosin pientä heijastumaa ja varjoja siinä oli. Mutta netissä surffailu sujui ihan ok, niinkuin tämänkin kirjoitus. Ongelmia ei tullut auringonpaisteesta johtuen.

Android marketista saatava YLE AREENA ohjelma oli toinen jota kokeilin ulkona. Yhteys muodostui hyvin, ja kuvan vieritys oli sujuvaa. Uutiset ja Tankki täyteen näkyivät ja kuuluivat hyvin. Teknisesti. Tässä kohtaa tuli aurinkoisesta päivästä ongelma. Näytöstä ei meinannut saada välillä mitään selvää, varsinkan ohjelmien tummissa kohdissa. Ei vaikka kuinka käänteli näyttöä tai varjosti sitä tai sääteli näytön kirkkautta. Auringonpaiste siis aiheutti kaikenlaisia ongelmia liikkuvaa kuvaa katsellessa. Tosin varjossa tai omaa asentoa paljon muuttamalla voi löytää sellaisen kuvakulman missä näyttö toimii.

Seuraavaksi varmaan täytyy yrittää saada laite mukaan tienpäälle ja testata sitä siellä. Tosin prätkällä kun liikkuu niin mukaan tarvii otta vähintään reppu. Kamerareppuun laite taitaa mukavasti sujahtaa, järjestelmäkameran sen tarvikkeiden ja videikameran seuraksi.

tiistaina, heinäkuuta 05, 2011

Nurkkaus.net testaa: Samsung Galaxy Tab

Tässä on nyt hetken aikaa pidetty käsissä Samsung Galaxy Tabia, ja yritetty päästä sisään sen "sielun maailmaan". Sinänsä laitteessa ei ole mitään uutta ja ihmeellistä verrattuna omaan puhelimeeni, Samsung Galaxy I551 joka sekin on Android käyttöjärjestelmällä varustettu, paitsi näytön koko. Ja tästä tabista puuttuu fyysinen näppäimistö, joka puhelimessa on eli kirjoitushommat hoidetaan näyttöä koskettamalla. Käyttöjärjestelmänä molemmissa on Android 2.2 Froyo, koontiversiossa pientä eroa puhelimessa FROYO.XWKD4 ja tabissa FROYO.XWJJ7, mitä eroa niillä sitten liekään? Ei varmaan tavalliselle käyttäjälle mitään. Tabiin olisi varmaan saatavilla uudempi ja parempi päivitys käyttöjärjestelmään, joko 2.3 tai jopa 3.0. Mutta en rupea sitä päivittämään, koska laite on minulla vain testissä. Onhan Tab tietysti paljon tehokkaammalla prosessorilla ja isommalla muistilla varustettu.

Yllä Samsung Galaxy Tab, alla Samsung Galaxy 551.

Mitä tällä vehkeellä sitten voi tehdä? Kirjoitan tätä blogi-kirjoitusta Tabilla. Android marketista saa blogger ohjelman, jolla pystyy päivittämään bloggerissa olevia blogeja. Tosin tämä sama ohjelma on kännykässäni ja olen sillä aikaiseminkin blogejani päivittänyt. Mutta onko tämä Tabi parempi blogin päivitykseen kuin tietokone tai puhelin? No tässä sohvalla puolimakaavassa asennossa on ainakin parempi kuin läppäri. Pysyy paremmin käsissä. Tosin kirjottaminen on hitaampaa kuin läppärillä. Mutta väitän että tienpäällä tai matkoilla on helpompi kirjoittaa kännykän fyysisellä näppäimistöllä vaikka näyttö onkin kännykässä huomattavasti pienempi. En kyllä kaikkia blogipäivityksiäni tekisi puhelimella tai Tabilla, mutta tienpäällä kuitenkin.
Mitä muuta? No nettisurffailu on kivempaa suuremmalla näytöllä, kuin kännykän pikkunäytöllä, mutta ei vedä vertoja läppärin näyttöön. Tosin Opera Mini ja Opera Mobile suoriutuvat surffailusta kiitettävästi. Olen kyllä niitäkin tottunut käyttämään kännykällä. Ja toimihan tässä Tabissa Gmail, Google Maps, Facebook ja muut "tärkeät" ohjelmat. Mapsiin kun vielä saisi navigoinnin ja kunnon autotelineen, niin Tab voisi olla kova peli autonavigaattorina.

Fyysiseltä kooltaan Tab on huomattavasti isompi kuin kännykkäni, joka varmaankin edustaa tällä hetkellä keskiverto kokoa näytön suhteen, mutta onko se liian suuri? Mielestäni on, ainakin mukaan otettavaksi prätkäillessä. En saanut sitä aamupäivällä otetua mukaani kun lähdin liikkeelle moottoripyörällä. Mukana kun ei tullut satulalaukuja eikä reppua, niin Tab ei päässyt matkaan mukaan. Se kun ei mahtunut mihinkään taskuun, toisin kuin kännykkä tai Canonin digipokkari. Ja vaikka mukaan olisi tullut satulalaukut tai reppu olisi Tab vaatinut jonkinlaisen kotelon mihin sen voi pistää. Ei arvaa heittää laitetta noin vain repun tai satulalaukun pohjalle pyörimään ja naarmuuntumaan tai kastumaan.

En edes yritä kokeillä Tabin kameraa tässä vaiheessa, tyydyn mukana kulkevaan Canonin digipokkariin tai kännykän kameraan. Ja tässä vaiheessa en pysty sanomaan mitään Tabib videon toisto kyvystä. Kokeilen sitä myöhemmin, jos laite minulla on vielä kauan kokeilussa.

Ostaisinko itselleni tälläisen? En välttämättä. Kiva leluhan tämä on ja parempi useasa toiminnossa kuin kännykkä, mutta on tässä turhaakin. Itse en tarvitsisi ollenkaan puhelin ominaisuutta tässä laitteessa. Minulle riittäisi WiFi verkko ja 3G tai ehkä 4G verkko toiminnan takaamiseksi. Tälläistä laitetta kuitenkin käytetään pääsääntöisesti netissä surffailuun ja erilaisten sosiaalisen median sovellusten käyttöön. Ja onhan tällä vielä hintaakin melkoisesti. Tosin halvempiakin on myynnissä, mutta tehot, laatu ja päivitettävyys tietenkin ratkaisevat. Toinen puoli kirjoittajasta haluaisi tälläisen laitteen itselle, vaikka sitten leluksi, ja toinen puoli ei löydä järkeviä perusteita miksi tälläinen pitäisi saada.

Ai niin. Löytyi tälle vielä yksi käyttötarkoitus. 6 v poika tykkää pelata tällä Angry Birdsiä.

maanantaina, heinäkuuta 04, 2011

Viikon kuva vko 26 (arkistosta)

Viikon kuvana tulee hieman erilainen yritelmä tällä kertaa. Eikä edes mistään vuosien takaa, vaikka arkistosta onkin. Kuva itsessään on otettu Juhannuksena 2011, mutta se on jäänyt unholaan kaikkien niiden erilaisten hienojen viritelmien joukosta, mitä juhannuksena tuli kuvailtua.

Kuvasta tekee poikkeavan se, että se on täysin automatisoitu juttu. Eli lähestyn tällä kertaa aihetta panorama-kuvalla. Vaikka olen erilaisia panorama-kuvia yrittänyt saada aikaiseksi niin kauan kuin olen erilaisia digikameroita käyttänyt, ovat ne vaatineet vähän tietokone hommia kuvaamisen jälkeen. Oli kuvat otettu sitten digipokkarilla tai digijärkkärillä, on kameraa tarvinnut liikutella manuaalisesti ja muistaa napata valokuvia tasaisin väliajoin. Eli muistella mihin mikin kuva päättyi. Onhan Canon digipokkareissa panorama-kuvia varten oman ohjelmansa, joka näyttää edellisen kuvan loppua, että osaa kohdistaa oikein. Omassa Canon järkkärissä ei ole tälläistä mahdollisuutta, vaan kuvia on täytynyt ottaa ihan summan mutikassa, muistelemalla mitä missäkin kuvassa näyi. Ja kun kuvat on saatu otettua niin ne on täytynyt yhdistää tietokoneella joko Canonin omalla ohjelmalla tai sitten Hugin nimisellä ohjelmalla (joka muuten on parempi) yhdeksi isoksi panorama-kuvaksi. Tämä panorama on otettu Android pohjaisella Samsung Galaxy 551 puhelimella ja sen panorama ohjelmalla. Ei tarvinnut kuin kohdistaa puhelin kuvattavaan kohteeseen ja siirtää puhelinta niin se napsi automaattisesti kuvia ja muodosti niistä panoraman. Jopa 8 kuvaa oli mahdollisuus liittää yhteen. Tosin puheliman kameran resoluutio ja muut ominaisuudet eivät riitä valokuvaamiseen, joten kovin usein tälläistä ei pysty käyttämään. Ja kun kerran kuvan sai vielä lähetettyä suoraan Picasawebiin, niin tietokonetta ei oikeestaan tarvi missään vaiheessa. Ei välttämättä edes tässä blogi kirjoituksessa, puhelimeen kun saa Android marketista blogger ohjelman millä pystyy kirjoittamaan blogikirjoitukset tienpäällä.

"SUNSET AT KANGASALA" Perjantai 24.6.2011 klo 2053 Samsung GT-I5510 aka Samsung Galaxy 551.

Sunset At Kangasala
Lähettäjä Panoramat