perjantaina, syyskuuta 22, 2023

Jääkiekkoa: Ruoska - Kiepo, III-divisioona

Paluu sinne jonnekiin aikojen alkuun mistä urheilukuvaus on meikäläisen kohdilla saanut jossain muodossa alkunsa. Ei paikkaan, ei aikaan mutta suurinpiirtein tunnelmaan ja aistiympyröihin. Ulkona reilu 15°C lämmintä ja pikkuisessa jäähallissa 5°C paikkeilla, kosteus tiivistyy vähän joka pinnalle ja siinä sitä seistään kaukalon reunalla ja yritetään ottaa kuvia joko naarmuisen pleksin läpi tai kalaverkon läpi joka on viritetty suojaamaan neliportaista katsomoa ja siellä olevia kannattajia. Melkonen flashback vuosien taakse Tesoman vanhaan jäähalliin ja Ikurin Vireen peleihin divarissa.

Mutta nyt ollaan Ruovedellä ElmoNet areenalla III-divisioonan kauden 23-24 avauspelissä, jossa kotijoukkue Ruoska kohtaa vieraita naapurikunnasta. Vastaan luisteli Kiepo Mänttä-Vilppulasta. Kummatkin ikujyriä alemmissa divareissa, ja tuttuja aikaisemmasta elämästä kun Vireen kanssa kierrettiin maakunnan halleja.

Pelillisesti aluksi näytti, että Kiepo olisi ollut se voimakkaampi ja hallitsevampi osapuoli vaikkakin Ruoska vei ensimmäisen erän lukemin 1-0 itselleen. Toisen erän alussa tykitti itsenä helpon näköisesti 4-0 johtoon ja pakotti Kiepon maalivahdin vaihtoon. Ja jatkoi siittä maalintekoa vieden ottelun lopuksi 8-0 lukemin. Maukas kauden alku. Kiepon vedot kolisivat näyttävästi pitkin poikin laitoja.

Alla kuvakollaasi muutamasta ottelukuvasta. Kaikki ottelukuvat nähtävillä joko Nurkkausphotosin facessa tai flickr jääkiekko -albumissa.