torstaina, heinäkuuta 07, 2011

Nurkkaus.net testaa: Samsung Galaxy Tab, osa2

Jatketaan vielä vähän juttua Samsung Galaxy Tabista ja sen käyttökokemuksista. Kauniin kesäpäivän innoittamana otin laitteen mukakan takapihan aurinkoon ja testailin sitä riippumatossa makoillessa. WLAN verkko onneksi kantoi sinne asti, ei tarvinnut jättäytyä 3G verkon varaan.

Facebookit ja netissä surfailut onnistuivat auringossa makoilessakin. Laitteesta sai ihan kohtuullisen yhdenkäden otteen, mutta materiaalista johtuen auringossa hikoileva käsi teki sitä liukkaan ja otetta sai korjailla yhtämittaa. Jos takakansi olisi karhennettu tai muuta materiaalia ote voisi olla vielä tukevampi. Tosin jonkinlainen suojus voisi myös auttaa asiaa. Näyttö toimi ihan kohtuullisesti auringossa, tosin pientä heijastumaa ja varjoja siinä oli. Mutta netissä surffailu sujui ihan ok, niinkuin tämänkin kirjoitus. Ongelmia ei tullut auringonpaisteesta johtuen.

Android marketista saatava YLE AREENA ohjelma oli toinen jota kokeilin ulkona. Yhteys muodostui hyvin, ja kuvan vieritys oli sujuvaa. Uutiset ja Tankki täyteen näkyivät ja kuuluivat hyvin. Teknisesti. Tässä kohtaa tuli aurinkoisesta päivästä ongelma. Näytöstä ei meinannut saada välillä mitään selvää, varsinkan ohjelmien tummissa kohdissa. Ei vaikka kuinka käänteli näyttöä tai varjosti sitä tai sääteli näytön kirkkautta. Auringonpaiste siis aiheutti kaikenlaisia ongelmia liikkuvaa kuvaa katsellessa. Tosin varjossa tai omaa asentoa paljon muuttamalla voi löytää sellaisen kuvakulman missä näyttö toimii.

Seuraavaksi varmaan täytyy yrittää saada laite mukaan tienpäälle ja testata sitä siellä. Tosin prätkällä kun liikkuu niin mukaan tarvii otta vähintään reppu. Kamerareppuun laite taitaa mukavasti sujahtaa, järjestelmäkameran sen tarvikkeiden ja videikameran seuraksi.

1 kommentti:

  1. Vaikka laitteen akun kesto on ihan kohtuullinen verrattuna kännyköihin on latausjohto aivan surkea. Latausjohdon pituus on vajaa puolet normaalista kännykkälaturin johdon pituudesta, se ei kyllä riitä mihinkään. Mikäli haluat käyttää laitetta verkkovirralla, on paikka etsittävä todella tarkkaan. Ja pistorasian vierestä.

    VastaaPoista

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.