lauantaina, toukokuuta 28, 2011

Kuvauksia: Ilmavoimien avoimet ovet, Ilmavoimien Teknillinen Koulu

Perjantain 27.5.2011 oli Ilmavoimien avoimet ovet, tai Ilmailutapahtuma Ilmavoimien Teknillisellä koululla eli IlmaVTK:lla. Vaikka sää Mansessa oli todella pilvinen ja sateen uhka roikkui pään päällä, päätin lähteä ajelemaan prätkällä Halliin ja virittelemään vanhoja muistoja. Olen joskus 1990 luvun alussa, tarkemmin 1991, itse aloittanut varusmiespalvelukseni Hallissa.

Muodostelmalento. Koneet ylhäältä Hawk Mk 51, Redigo ja F18 Hornet.
Lähettäjä Ilmavoimien avoimet ovet 2011. SatLsto ja IlmaVTK

Tarkoitus oli valokuvata ja videokuvata lentokoneita ja tapahtumia mitä Hallissa on onnistuttu järjestämään. Ja tapahtuma olikin mielenkiintoinen ja kannattava, siis annattava ajelle 100 km suuntaansa prätkällä. Maanäyttelyssä oli perussetti ilmavoiminen koneita, F18 Hornet, EASD Casa, Pilatus, Redigo, Piper ja uusi Sveitsistä hankittu Hawk Mk 66, sekä maavoimien helikopterit Hughes ja NH90.

Ilmavoimien "uusi" Hawk Mk 66 harjoitushävittäjä. HW-374
Lähettäjä Ilmavoimien avoimet ovet 2011. SatLsto ja IlmaVTK

Esityksistä sen verran että Redigon, Hawkin ja Hornetin yhteislento oli näyttävä ja erilainen kokemus. Sellaista ei oikeen muissa Ilmavoimien tukikohdissa näe. F18 soolo oli pieni pettymys, varsinkin verrattuna SatLsto:n vastaavaan. Lyhyempi, yksinkertaisempi ja flaret puuttuivat kokonaan. Odotin jotain samanlaista kuin tiistaina Pirkkalassa. Midnight Hawks oli omalla tasollaan, mahtava, ja lensi kaikilla neljällä koneella. Hallisssa oli sentään NH90 soolo esitys, jota jäin Pirkkalassa kaipaamaan. Otin näistä lentävistä näytöksistä videokuvaa.



Sotilaspoliisin näytös oli todella hyvä. Siihen oli selkeästi panostettu ja toimintaa suunniteltu. Näytöksessä oli räjähteitä, ammuntaa, savuja ja mikä parasta NH90 helikopterin mukana olo sotilapoliisikoiran kanssa. On se vaan aina yhtä hienoa katsoa kun opetettu koira puree oikeen kunnolla. Tästä näytöksestä tein videokoosteen.

Kuvat löytyvät Picasawebistä ja Youtubesta. Sitä mukaan kun kerkiän niitä sinne saamaan. Ja kuviin voi omalta osin jälleen liittää samat kommentit kuin tiistain kuviin ja videoihin SatLsto:sta. Videokuva pomppii, varsinkin suurella zoomilla, ei ollut jalustaa, ihmisten päitä näkyy välillä videoalla ja kuuluu ihmisten kommentteja. Valokuvat ovat suurilta osin maanäyttelystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.