lauantaina, huhtikuuta 23, 2016

Baseballia kuvaamassa

Uusi tuttavuus urheilukuvauksen saralla, kun Nokialla pelattiin Suomi-baseballin harjoitusottelua Tampere Tigersin ja Nokia White Soxsin välillä. Täysin tuntemattoman lajin pariin oli mielenkiintoista hypätä kameran kanssa, mutta niinhän näitä muitakin lajeja on opeteltu kantapään kautta kuvaamaan. Tosin kuvauskohteita ei yhdellä kertaa ole kovinkaan montaa. Pääsee kuvaamaan joko syöttäjää tai lyöjää tai sitten kenttätapahtumia. Tällaisissa harjoituspeleissä, joihin on ilmainen sisäänpääsy on hyvä käydä harjoittelemassa lajin kuvaamista.

Alla muutama reilussa + 4 °C lämmössä kuvattu kuva. Kamerana jo  monissa kuvauksissa käytetty Canon EOS700D ja objektiiveinä Tamron AF 18-270 ja Canon EF75-300.










perjantaina, huhtikuuta 22, 2016

Pari kuvaa Suomenlahdelta

Huhtikuun puolessa välissä paineltiin taas Suomenlahden poikki Helsingistä Tallinnaan ja takaisin pikalaivalla. Aurinkoinen mutta kylmä sää piti kulkijan suurimmaksi osaksi laivan sisällä, mutta muutama valokuva tuli silti napattua kannelta. Kameran nyt ensimmäistä kertaa tositoimiin joutunut Fuji XP80 "kovan-kohtelun-kamera", järkkärin jätin tällä reissulla kotiin.