tiistaina, marraskuuta 24, 2015

Koripalloa kuvaamassa: Raholan Pyrkivä vs Lappeenrannan Namika

Parin viikon tauon jälkeen otettiin kamera käteen ja palattiin Tammalen palloiluhalliin Tampereella kuvaamaan koripalloa, kun isäntäjoukkueen vieraaksi tuli Lappeenrannan Namika. Ottelusta tuli lopulta melkoinen murskajainen, kun kotijoukkue pussitti pisteitä oikein urakalla loppulukeman ollessa 108:66.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen, vaikka menikin RaPyn nimiin. Toiseen jaksoon lähdettiin lukemista 23:23, jakson lopussa puoliajalla mentäessä lukemat olivat 48:39. Kolmannalla jaksolla ottelu alkoi repäemään ja neljänteen jaksoon mentiin lukemissa 83:53. Neljäs jakso olikin sitten vain ajan kuluttamista, RaPy jatkoi hyvää heitto- ja levypallo pelaamista ja vei koko ottelun nimiinsä. Rapun heittoprosentit ottelussa olivat 2p 65% ja 3p 44% ja levypalloja otettiin haltuun 51. Kun Namikan vastaavat lukemat olivat 44% ja 22% ja levypallot 30. RaPyn tehomiehinä häärivät (pisteet/levypallot): Tymur Babkin 24/4, Lauri Tiainen 17/7 ja Angel Mavrodiev 14/6.

Kuvaaminen ottelussa sujui samalla vanhalla kalustolla kuin ennenkin. Runkona Canon EOS700D ja objektiiveinä vaihtelin sekä Canon EF50:stä että Tamron 18-270:stä. Toisen erän kuvasin 50 mm:llä ja muut erät Tamronen zoomilla. Jotenkin en tälläkään kertaa saanut tuntumaa Canonin kiinteäpolttoväliseen vaikka kokeilin hieman erilaisia säätöjä. En vain ole tyytyväinen sen objektiivin tarkennusnopeuteen ja tarkennustapaan/-varmuuteen nykyisessä kamerassani. Vaikka se onkin paljon valovoimaisempi kuin zoomi, ei kuvaaminen sillä tuntunut tälläkertaa omalta. Alla muutama valokuva ottelusta, lisää kuvia koris.nurkkaus.net.

Canon EOS700D + Tamron 18-270

Canon EOS700D + Tamron 18-270