tiistaina, marraskuuta 11, 2014

Koripalloa kuvaamassa

Kaikenlaista urheilua on tässä viime vuosina tullut kuvailtua. Toisia lajeja enemmän kuin toisia, eniten ehkä jääkiekkoa. Mutta myös jalkapalloa, niin jenkki-kuin "eurooppalaista"futista, yleisurheilua ja moottoriurheilua, ynnä muita lajeja. Vaikka löytyy sitä vielä lajeja joita en ole kuvannut. Näiden puuttuvien lajien kuvausta olisi tarkoitus käydä kuvailemassa, ihan vaan harjoittelun ja monipuolisten kokemusten vuoksi. Nyt uutena lajina on mukaan tullut koripallo. Koripalloa on nyt käyty kuvaamassa pariin otteeseen Tammelan palloiluhallissa, Raholan Pyrkivän pelejä. RaPy pelaa miesten I-divisioonaa.

Koripallon kuvaaminen ei ole mielestäni ole niin helppoa kuin esimerkiksi jääkiekon. Vaikka molemmissa ollaan sisätiloissa ja kuvataan joukkuelajia on koripallo kuitenkin nopeatempoisempi peli. Ja ennalta arvaamattomampi. Koripallo liikkuu paljon nopeammin mieheltä toiselle kuin jääkiekko ja erilaisia hyökkäysvariaatioita on erilailla kuin jääkiekossa ja jalkapallossa. Ja koripallon pelaajat ovat useammin tiiviimmässä nipussa kentällä, kuin esimerkiksi pelaajat jalkapallossa. Ja useasti varsinkin jääkiekon alasarjoissa hallien valaisuolosuhteet ovat huomattavasti heikommat kuin koripallossa.

Onhan länpöisessä palloiluhallissa kuvaaminen miellyttävämpää kuin seistä esimerkiksi kylmyyttä hohkaavan jääkiekkokaukalon reunalla tai uhmata sään haltijoita ulkona jalkapallokentän laidalla. Olen viimeisen vuoden aikana käyttänyt kaikessa urheilukuvauksessa samaa yhdistelmää. Kamerana Canon EOS700D ja objektiivinä Tamronin 18-270. Vaikka tuo Tamroni ei olekaan mikään urheilukuvaukseen erityisesti suunniteltu putki, toimii se mielestäni hyvin myös urheilun parissa. Laajakulmalla pääsee ottamaan kuvia lähellä tapahtuvista tilanteista ja telepääkin riittää suurin piirtein hyvin. Ja ainahan voi cropata kuvia tiiviimpää rajaukseen niissä tapauksissa joissa tele ei riitä. EOS700D:n isoin resoluutio antaa tähän mahdollisuuden. Ainoa mita rungossa saisi olla enemmän on jatkuvan kuvauksen kuvausnopeus ja kuvien puskurimuisti. Näitä todellakin kaipaan lisää. Mutta runko ja objektiivi ovat mielestäni hyvä kompromissi. Ainahan sitä kaipaa lisää ja enemmän ja laadukkaampaa, mutta kun näillä olemassa olevillä pyrkii parhaimpaansa niin ehkä se tuo tyydytystä.

Alla muutama valokuva koriksen parista. Otteluista RaPy vs KaU-koris ja RaPy vs HBA-Märsky, Tammelan palloiluhallista.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.