maanantaina, joulukuuta 23, 2013

Kiakkoo: II-divisioona Nikkarit - Ikurin Vire Hockey

Vire kohtasi Riihimäellä Nikkarit kiihkeässä ja kovatasoisessa ottelussa. Peliä pelattiin kovalla intensiteetillä ja molemmilla joukkueilla oli selkeä tavoite voittaa ottelu. Vaikka välillä vähän nahisteltiin ja hierottiin kaverin naamaa hanskalla, niin pääsääntöisesti peli oli puhdasta vaikkakin kovaotteista. Kumpikaan joukkue ei syyllistynyt rumiin temppuihin eikä vastustajan vahingoittamiseen. Pelin kulmakivinä voidaan pitää Vireen saamia jäähyjä sekä niiden aikana onnistunutta alivoimapeliä. Pelillisesti Vireen peli onnistui hyvin, syötöt olivat napakoita ja löysivät tiensä perille. Myöskin hyökkääjien ja puolustajien yhteistyö ja sijoittuminen kentällä oli huomattavasti parempaa, kuin joissakin kauden aikaisemmissa peleissä. Väli hyökkääjien ja puolustajien välillä ei päässyt missään vaiheessa venymään liian pitkäksi, eikä tätä kautta vastustaja saanut aikaiseksi ylivoimahyökkäyksiä eikä vaarallisia läpiajoja Vireen maalille. Kiihkeiden vaiheiden kautta Vire voitti ottelun lukemin 3-4, vaikka Nikkarit yrittivät tasoitusmaalia reilun minuutin ilman maalivahtia.

Ensimmäisen erän maalinteon aloitti Vire, vaikka Nikkarit pääsivät kokeilemaan ylivoimapeliään kahden minuutin ajan heti erän alussa. Ajassa 7:10 Henri Lintulaakso pääsi tekemään maalin Niko Ylikorven syötöstä. Nikkareille tarjottiin kavennusmahdollisuutta kahdestikin ylivoimalla, mutta kotijoukkue ei onnistunut ylivoimapelissään. Vireelläkin oli kahden minuutin ylivoima erän puolessa välissä, mutta ylivoimakuviot eivät tuottaneet tulosta. Aivan erän lopulla Nikkarit onnistuivat tasoittamaan pelin, ajassa 19:20. Erätauolle mentiin lukemissa 1-1.

Toisessa erässä ainokaisen merkinnän maalisarakkeeseen sai Vire. Ajassa 24:07 Tatu Laine onnustui maalinteossa, syöttäjinä tässä maalissa olivat Kristian Heiskanen ja Teppo Tieranta. Loput merkinnät pöytäkirjaan tulivatkin rangaistussarakkeeseen, kun Vireelle viehellettiin erän aikana kolme jäähyä, joista tosin yksi oli Tatu Laineen henkilökohtainen kymmenminuuttinen käytöksestä. Nikkarit pääsivät siis kohdesti kokeilemaan ylivoimaa kahden minuutin ajan. Mutta Vire kesti ylivoimat maalivahti Niko Karttilan ja joukkueen uhrautuvan pelaamisen avulla.

Kolmannen erän alussa Nikkarit onnistuivat ylivoimapelissään, maalintekoaika 42:30. Ja peli oli taas tasalukemissa, 2-2. Myös Vire onnitui käyttämään yhden miehen ylivoimansa hyödyksi kun ajassa 45:27 Niko Ylikorpi onnistui maalinteossa Henri Lintulaakson ja Niko Grönstrandin esitöistä. Ja ajassa 46:07 Niko Majlund muuttaa tilanteen jo 2-4 lukemiin. Erän viimeisen kymmenminuuttisen Nikkarit yrittävät kavennusta vimmatusti. Ajassa 56:52 kavennusmaali on totta, ja tulostaulun lukemat muuttuvat 3-4. Tämä jääkin ottelun lopputulokseksi vaikka Nikkareiden painostus on kovaa ja maalia yritetään ajasta 58:54 lähtien kuudella pelaajalla ilman maalivahtia. Vire kestää tämänkin painostuksen vaikka ei onnistukkaa maalinteossa tyhjään maaliin, niin oma maalikin pysyy koskemattomana.Vire voitti selkeästi omalla koko joukkueen pelillä.

Ottelun rangaistukset: Nikkarit 3 kpl, yhteensä 6 minuuttia. Vire 10 kpl, yhteensä 28 minuuttia. Maalivahtien torjunnat: Nikkarit Jesse Halonen 37 torjuntaa, torjuntaprosentti 90,2 %. Vire Niko Karttila 42 torjuntaa, torjuntaprosentti 93,3 %.

Vireen tehomiehet ottelussa: Henri Lintulaakso 1+1, Niko Ylikorpi 1+1, Tatu Laine 1+0, Niko Majlund 1+0, Kristian Heiskanen 0+1, Teppo Tieranta 0+1 ja Niko Grönstrand 0+1.

Alla kuvakollaasi pelin kuvista ja lisää kuvia isompina hoki.nurkkaus.net sivulla. Oli muuten tämän kauden haastavin jäähalli valokuvat valaistuksen osalta, valo oli todella keltaista, eikä sitä ollut kalustolle riittävästi. Laadullisesti kuvat ovat siis mitä ovat.

Jääkiekon II-divisioonaa Riihimäen jäähallissa kaudella 2013-2014. Nikkari vs Ikurin Vire Hockey