lauantaina, joulukuuta 14, 2013

Kiakkoo: II-divisioona KPK (Mänttä) vs Ikurin Vire Hockey

Vire kohtaa tänä viikonloppuna KPK:n Mäntästä kahdesti. Ensin perjantaina vieraissa Mäntän jäähallissa ja heti perään sunnuntaina KPK tulee Tesoman hokiareenalle vieraaksi.

Perjantaina Vire haki pisteet Mäntästä, oudon ja maalirikkaan pelin päätteeksi lukemin 5-7. Vire teki pelissä kaksi rangaistuslaukausmaalia ja kaksi alivoimamaalia.

Perjantain peli alkoi sekavissa ja hiemen oudoissakin tunnelmissa. Vaikka kiekko oli alkuminuuteilla hyvin Vireen hallinnassa ja peli kulki kohtuudellaa, niin maaleja ei saatu aikaiseksi. Niinpä ensimmäiset kymmenen minuuttia pelailtii päästä päähän kiekkoa ja reilut 250 Mänttä-Vilppulalaiskatsojaa kannustivat omiaan. Ensimmäisen kymmenen minuutin ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Teppo Tierannan kaksi minuuttinen kampituksesta. Maalinteon aloittaa ehkä hieman yllättäen KPK, kun se ajassa 12:43 siirtyy 1-0 johtoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Vireen Niko Majlund pääsi karkuun, ja yksinläpitilanteessa oli tuomareiden näkemyksen mukaan maalintekopaikassa, kun hänet kaadettiin. Tästä seurasi rangaistuslaukaus. Ajassa 16:14 peli on tasan, kun Niko onnistuu rankkarissaan. KPK jatkoi erän loppuun vahvaa esiintymistään ja ajassa 18:23 Vireen maalivahti Timo Lumiaho yllätettiin, lukemat 2-1. Ja erän loppuun vielä ajassa 19:29 KPK onnistui viemään pelin 3-1 johtoon.

Toiseen erään Vire tuli uudella sykkeellä. Selvästi nopeuttamalla liikettään se sai KPK ottamaan jo reilun minuutin pelin jälkeen jäähyn. Ylivoimalla Vireen kapteeni Tatu Laine onnistui maalinteossa ajassa 22:29, Henri Lintulaakson ja Elias Peltosen syötöstä. Tilanne oli 3-2. Toisen erän puolessa välissä Vire on alivoimalla, kun Teppo Tieranta pääsee iskemään Niko Majlundin syötöstä lukemat tasoihin 3-3. Pelikello näytti tässä kohtaa 30:23. Vajaan minuutin päästä tästä Vireen Mikko Ahola on pääsemässä yksinläpi hyökkäykseen ja selkeään maalintekopaikkaan, kun häntä rikotaan. Tuomarit nostavat kätensä ristiin pään päälle, seurauksena jo toinen rangaistuslaukaus tähän peliin. Ajassa 31:19 Mikko Ahola ei erehdy ja viimeistelee komean maalin rankkarilla, tilanne 3-4. Vire menee ensimmäisen kerran ottelussa johtoon. Loppuerä taas jäähyillä puolin ja toisin, kunnes ajassa 37:46 Anssi Tieranta onnistuu Elias Peltosen ja Niko Grönstrandin syötöistä tekemään maalin 3-5. Tämäkin oli alivoimamaali.

Kolmanteen erään KPK oli koonnut voimansa ja aloitti loppukirin. Ajassa 44:18 KPK onnistuikin kaventamaan pelin lukemiin 4-5. Samassa ajassa Vireen valmentaja Eero Heiskanen otti aikalisän ja herätteli joukkuettaan. Tämä ei auttanut, vaan ajassa 45:25 KPK tasoitti pelin lukemiin 5-5. Tämän jälkeen erän kymmenen minuutti palattiinkin jännittävää peliä, kummankin joukkueen yrittäessä jopa epätoivoisesti tehdä maalia. KPK:lle vihellettiin kaksikin eri kaksimuuttista jäähyä, mutta Vire ei onnistunut ylivoimapelissää. Kunnes ajassa 55:11 Vireen Aleksi Keskinen huudatti Vireen pitkänmatkan fanikatsomoa tekemällä 5-6 maalin Vili Mattilan syötöstä. Vire meni uudelleen johtoon. Ja samalla minuutilla ajassa 55:45 Teppo Tieranta onnistuu toistamiseen maalinteossa Tatu Laineen ja Elias Peltosen syötöistä, lukemat 5-7. Erän loppuun KPK pääsee vielä pelaamaan ylivoimalla, mutta Vire kestää tämän maalivahti Timo Lumiahon johdolla. Viimeisen puolitoista minuuttia myös Vire pääsee pelaamaan ylivoimalla, mutta ylivoimakuviot eivät tuota tulosta.

Maalirikas peli Mäntässä oli melko erikoinen. Vire teki kaksi maalia rangaistuslaukauksista ja kaksi maalia alivoimalla. Ei niin kovin tavanomaista jääkiekon parissa. Ja KPK:n menestys pelissä oli aika vahvasti joukkueen kakkosketjun ja Samuli Simulan varassa.

Jäähyjä ottelussa vihellettiin KPK:lle 42 minuuttia ja Vireelle 12 minuuttia. Maalivahtien torjunnat olivat KPK Juuso Grundström 52 torjuntaa, torjuntaprosentti 88,1 %. Vire Timo Lumiaho 31 torjuntaa, torjuntaprosentti 86,1 %.

Vireen tehomiehet pelissä olivat: Elias Peltonen 0+3, Teppo Tieranta 2+0, Niko Majlund 1+1, Tatu Laine 1+1, Mikko Ahola 1+0, Anssi Tieranta 1+0, Aleksi Keskinen 1+0, Henri Lintulaakso 0+1, Niko Grönstrand 0+1 ja Vili Mattila 0+1.

Tässä alla kuvakollaasi pelin kuvista ja samat kuvat yksittäisinä osoitteessa hoki.nurkkaus.net.

Jääkiekon II-divisioonaa kaudella 2013-2014 Mäntän jäähallissa. KPK vs Ikurin Vire Hockey.