tiistaina, joulukuuta 03, 2013

Kiakkoo: II-divisioona Ikurin Vire Hockey vs KPK

Ennen sunnuntain KPK peliä hallissa viettettiin hiljainen hetki edesmenneen Esko Niemen muistoksi. Hieno muisto Ikurin Virettäkin valmentaneelle Tamperelaiselle kiekkomiehelle. Harmittavaa vain se kun osa hallissa olleista katsojista ei malttanut nostaa takapuoltaa ylös penkistä ja keskeyttää jutusteluaan tälläisen minuutin kunnianosoituksen takia. Erittäin huonoa käytöstä nuoremmalta sukupolvelta.

Hiljainen hetki Esko Niemen muistoksi
Kun peli pääsi alkamaan sai Vire tällä kertaa salama alun. Peliin tultiin vauhdikkaasti ja jo ajassa 00:42 Niko Majlund onnistui maalinteossa Petteri Pajusen ja Teppo Tierannan syötöistä 1-0. Ja ajassa 08:54 Elias Peltonen onnistui alivoimalla maalinteossa Tatu Laineen syötöstä 2-0. Erän puolessa välissä KPK pääsee peliin mukaan kun ajassa 09:49 maalihanat aukeavat, 2-1. Ajassa 13:31 Aleksi Keskinen tekee Juha Kilpijoen syötöstä jo lukemat 3-1. Erän lopulla Niko Majlund vie Vireen jo 4-1 johtoon, Teppo Tierannan ja Petteri Pajusen syötöistä. Pelikello näytti tässä vaiheessa 19:22.

Toisen erän pöytäkirjamerkinnät olivat pitkälti jäähyjä. Joista merkille pantavin on Vireen Vili Mattilan 5+20 päähän kohdistuneesta taklauksesta. Sinänsä omituinen tuomio, koska hetkeä aikaisemmin vastaava tapaus oli tuomareilta mennyt läpi sormien. Vire pelaa järkevästi alivoimansa eikä vastustaja KPK saa oikeen mitään aikaiseksi. Erän lopulla vierailijat KPK onnistui kavennusmaalin tekemisessä Ajassa 39:59 Vireen maalivahdin Niko Karttilan ote herpaantuu hetken liian aikaisin ja lukemat olivat 4-2.

Kolmannen erän alkuun Vireen kapteeni Tatu Laine tekee lukemat 5-2 ajassa 40:37 Elias Peltosen ja Niko Grönstrandin syötöstä. Tämä ja ottelun voittomaaliksi. Sitten selvästi väsynyt KPK saa pelistä hieman kiinni ja onnistuu maalinteossa. Ajassa 45:29 5-3, ja tästä lisävoimia saaneena ajassa 48:53 5-4. Ja reilu satapäinen katsojajoukko huokaisee, onnistuuko KPK:n takaa-ajo? Tässä kohtaa Vireen penkin taakse palannut valmentaja Eero Heiskanen ottaa aikalisän ja herättelee joukkuettaan. Herättely onnistui ja maalivahti Niko Karttila onnistuu torjumaan loput Mänttäläisten maalinteko yritykset. Ajassa 58:07 Elias Peltonen onnistuu maalinteossa, lukemat 6-4. Ja lopuksi ajassa 59:02 Petteri Pajunen kaunistelee loppulukemat 7-4.

Jäähyjä ottelussa vihellettiin seuraavasti: Vire 35 minuuttia ja KPK 10 minuuttia. Maalivahtien torjunnat: Vire Niko Karttila 29 torjuntaa, torjuntaprosentti 87,9 %, KPK Juuso Grundström 42 torjuntaa, torjuntaprosentti 85,7 %. Vireen tehomiehet: Elias Peltonen 2+1, Petteri Pajunen 1+2, Niko Majlund 2+0, Tatu Laine 1+1, Teppo Tieranta 0+2, Aleksi Keskinen 1+0, Juha Kilpijoki 0+1 ja Niko Grönstrand 0+1

Blogista tuttuun tapaan tässä alla kuvakollaasi pelin kuvista, ja samat kuvat isompina ja yksittäisinä nurkkaus.net jääkiekkokuvissa.

Jääkiekon II-divisioonaa kaudella 2013-2014 Tesoman jäähallissa. Ikurin Vire Hockey vs KPK.