sunnuntaina, marraskuuta 03, 2013

Kiakkoo: II-divisioona Ikurin Vire Hockey vs Pirkkalan Pingviinit

Tesoman jäähalliin saapui Vireen vieraaksi edellisiltäkin vuosilta tuttu "paikallisvastustaja" Pirkkalasta, Pirkkalan Pingviinit sekä 155 katsojaa. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tiukkoja taisteluita ja samaa oli odotettavissa tälläkin kertaa. Kohtasivathan jäällä sarjataulukon ensimmäinen ja toinen. Ensimmäinen erä oli vauhdikasta ja viihdyttävää peliä kummaltakin joukkueelta. Liikkuvaa peliä pelattiin päästä päähän, ja kummallakin joukkueella oli omat tilaisuutensa mennä johtoon. Ja ylivoimapeliäkin päästiin kokeilemaan, ensin Pingviinit vajaat puoli minuuttia ja siihen perään Vire, mutta kumpikaan ei onnistunut ylivoimassaan. Vire pääsi toisen kerran ylivoimalle, ja ajassa 6:02 Elias Peltonen onnistui tekemään pelin avausmaalin Tatu Laineen ja Niko Grönstrandin syötöstä, 1-0. Ajassa 12:45 Teppo Tieranta muutti lukemat 2-0, Niko Grönstrandin ja Vili Mattilan syötöistä. Samassa ajassa Pingviinit otti aikalisän, peli ei ilmeisesti luistanut aivan valmentajien ajatusten mukaan? Pingviineille tarjottiin mahdollisuutta kavennusmaaliin, mutta Vire onnistui tappamaan tämänkin ylivoiman. Lisää onnistumisia Vireelle tuli, kun ajassa 16:34 Henri Lintulaakso onnistui muuttamaan lukemat 3-0. Erän loppuun tarjottiin vielä Pingviineille ylivoimaa, mutta erätauolle mentiin lukemissa 3-0

Toisen erän Vire aloitti yhtä hyvällä jalalla, kuin ensimmäisenkin. Peli oli näyttävää, viihdyttävää ja tuntui kuin onnistumisia tuli tilanteessa kuin tilanteessa. Kiekko todella pomppi Vireen pelaajille. Ajassa 28:22 Teppo Tieranta muutti lukemat 4-0 tilanteeseen Elias Peltosen ja Tatu Laineen syötöistä. Toisen erän puolessa välissä Vireen pelaajien liike loppui. Onnistumiset ja peli-ilo katosivat liikkeestä ja Pingviinit alkoivat saada otetta pelistä. Sitten seurasi synkkä minuutti. Pingviinit tekivät alle minuuttiin kolme maalia, ja olivat yhtäkkiä mukana pelissä. Maalien tekoajat olivat 4-1 35:07, 4-2 35:40 ja 4-3 35:51. Ajassa 35:51 Vire otti aikalisän, ja yritti saada pelinsä takaisin entiseen. Mutta asetelmat olivat näiden salamamaalien jälkeen toiset, Pingviinit painoivat päälle ja Vireestä tuli yhtäkkiä altavastaaja pelissä jota se oli melko suvereenisti hallinnut tähän asti. Toisen erän tilastomerkinnät loppuivat tähän. Sinänsä kiihkeässä erässä ei edes vihelletty yhtään jäähyä.

Kolmannen erän Pingviinit aloitti siitä mihin toisen erän lopetti, ankaraan painostukseen. Painostus tuottibtulosta ajassa 40:37, jolloin Pingviinit tasoitti pelin 4-4 lukemiin. Pelin voittomaali nähtiin ajassa 45:43 kun Pingviinit muutti tilanteen 4-5. Ajassa 49:33 4-6 ja ajassa 50:09 4-7. Samassa ajassa 50:09 Vireen maalivahti Timo Lumiaho luisteli pois maalilta ja tilalle tuli Niko Karttila. Pingviinit kaunistelivat ottelun lopputulokseksi 4-8 ajassa 50:38 ylivoimalla. Kolmannen erän jäähyt Vireelle 2 minuuttia.

Maalivahtien torjunnat: Vire Timo Lumiaho 31 torjuntaa (vaihto: 50.09 4-7), torjuntaprosentti 81,6 %, Niko Karttila 5 torjuntaa, torjuntaprosentti 83,3 %. Pingviinit Antti-Jussi Harjula 42 torjuntaa, torjuntaprosentti 87,5 %.

Vireen tehomiehet Pingviinit ottelussa: Teppo Tieranta 2+0, Tatu Laine 0+2, Niko Grönstrand 0+2, Elias Peltonen 1+1, Henri Lintulaakso 1+0 ja Vili Mattila 0+1.

Pingviinit peli oli Vireeltä todella kaksijakoinen. Ensimmäinen erä ja vielä toisen erän puoliväliin asti peli oli ehkä kauden parhainta. Onnistumisia tuli paljon ja liike oli positiivista. Sitten tapahtui jotain mystistä, toisen erän puolessa välissä tapahtui täydellinen muutos pelissä. Peliä siihen asti hallinneesta joukkuesta tuli altavastaaja ja perässänjuoksija. Ja lopputulos oli katastrofaalinen tappio numeroin 4-8.

Sattuipa ottelun viime sekunneilla että tuomarit antoivat pelin loppua ja joukkueiden kätellä ja taisivat itsekin lopettaa tuomaroinnin, kun kellossa oli vielä 2 sekunttia peliaikaa. Ei sinänsä että tällä olisi ollut jotain merkitystä pelin lopputulokseen, ei todellakaan. Mutta mielestäni selkeä tuomarivirhe, peliä kun pitäisi pelata 60 minuuttia summeriin saakka. Mutta tuomareilla taisi olla kiire lauantaisaunaan tai lauantaikaljalle.

Tuttuun tapaan tässä alla kuvakollaasi pelin kuvista ja samat kuvat löytyvät isompina nurkkaus.netistä.

Jääkiekon II-divisioonaa Tesoman jäähallissa kaudella 2013-2014. Ikurin Vire Hockey vs Pirkkalan Pingviinit.