lauantaina, lokakuuta 12, 2013

Kiakkoo: II-divisioona Ikurin Vire Hockey vs Kisa-Eagles

Melkein kuin paikallispelin tunnelmaa oli aistittavissa Tesoman jäähallissa, kun Vireen vieraaksi kaukaloon luisteli Kisa-Eagles Kangasalta. Ensimmäinen erä pelattiin hermostunutta ja yksilöyritteistä peliä. Vireen joukkuepeli oli aika ajoin hieman hukassa ja yksittäiset ylösnousut eivät kovin vaarallisia paikkoja luoneet. Mutta kun joukkuepeli löysi paikkans,a alkoi myös tilanteita syntyä. Mutta kumpikaan joukkue ei muutamista maalipaikoista kuitenkaan onnistunut maaleja viimeistelemään. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 0-0 lukemissa. Vireen maalilla Niko Karttila torjui 13 kertaa ja Kisa-Eaglesin maalilla Tomi Nenonen torjui 13 kertaa. Tuomarikaksikko Poikolainen/Ruohonen vihelsi kaksi jäähyä, 2 min Vireelle ja 2 min Kisa-Eaglesille.

Toisen erän Vire aloitti jäähyilemällä. Ja heti jäähyn perään ajassa 23:36 Henri Lintulaakso teki ottelun avausmaalin, Aleksi Keskisen ja Kristian Heiskasen syötöistä. Vire jatkoi erää jäähyilyllä, mutta ajassa 27:52 Henri Lintulaakso muuttaa alivoimalla numerot 2-0, syöttäjinä Mikko Ahola ja Nino Majlund. Kisa-Eagles onnistuu kaventamaan lukemat 2-1 ajassa 29:02. Kisa-Eagles ottaa peräkkäin kaksi jäähyä, joten Vireelle koittaa etsikkoaika muuttaa lukemia itselleen edulliseksi. Ja ajassa 34:13 Anssi Tieranta ampuu siniviivalta ylänurkkaan ja lukemat ovat 3-1. Syöttäjinä Tatu Laine ja Niko Grönstrand. 4-1 lukemiin ajassa 36:22 pelin siirsi Aleksi Keskinen, syöttäjinä Niko Ylikorpi ja Roman Tiinus. Toisessa erässä Vireen Niko Karttila torjui 11 kertaa ja Kisa-Eaglesin Toni Nenonen 7 kertaa. Vireen pelaajat viihtyivät jäähypenkillä 4 kertaa, 8 minuuttia ja Kisa-Eagles 2 kertaa, 4 minuuttia.

Kolmannen erän alkuun, ajassa 40:38, Vireen Niko Grönstrand ottaa 5+20 minuutin jäähyn päähän kohdistuvasta taklauksesta ja Kisa-Eaglesille tarjotaan mahdollisuutta tulla mukaan peliin. Iso osa ylivoimasta on kiekon siirtelyä mieheltä toiselle, mitään vaarallista ei Kisa-Eagles saa aikaiseksi. Vire joutuu vaihtamaan maalivahtia ajassa 43:08 kun Niko Karttilan päälle ajetaan maalilla ja nivus revähtää. Maalille luistelee Timo Lumiaho. Ja samassa ajassa Vili Mattila ottaa henkilökohtaisen 10 minuutin rangaistuksen käytöksestä ovat kortit pelin kulun muuttamiseen Kisa-Eaglesilla. Ajassa 43:19 onnistuu Vire toistamiseen alivoimalla. Niko Ylikorpi muuttaa Roman Tiinuksen syötöstä lukemat 5-1. Ajassa 46:58 Niko Ylikorpi tekee maalin Aleksi Keskisen syötöstä ja lukemat ovat jo 6-1. Kisa-Eagles onnistui vielä kaventamaan ajassa 51:52 alivoimalla lukemat 6-2. Vireen Henri Lintulampi viimeistelee lukemat 7-2 Niko Majlundin syötösta ajassa 56:56 siirretyn rangaistuksen aikana. Kolmannessa erässä Niko Karttila torjuu 3 kertaa ja Timo Lumiaho 9 kertaa. Kisa-Eaglesin Tomi Nenonen 11 kertaa.

Ottelun torjuntaprosentit: Vire Niko Karttila 27 torjuntaa, 96,6 % ja Timo Lumiaho 9 torjuntaa, 90,0 %. Kisa-Eagles Tomi Nenonen 31 torjuntaa, 81,2 %. Vireen pistemiehet: Henri Lintulaakso 3+0, Niko Ylikorpi 2+1, Aleksi Keskine 1+2, Niko Majlund 0+2, Roman Tiinus 0+2, Anssi Tieranta 1+0, Kristian Heiskanen 0+1, Mikko Ahola 0+1, Tatu Laine 0+1 ja Niko Grönstrand 0+1. Jäähyt: Vire 9 kpl, 47 minuuttia. Kisa-Eagles 6 kpl, 12 minuuttia. Yleisömäärä 120.

Vireen vastuuvalmentaja Eero Heiskasen mietteet pelin jälkeen: Joukkueessa oli hyvä henki ja erinomainen maalivahti, siinä kulmakivet onnistuneelle pelille ja sitä kautta kolmelle kotipisteelle. Tuomareita täytyy vähän moittia, heillä ei ollut ihan paras päivä! Aika turhia jäähyjä puolin ja toisin jaeltiin. Alussa Vire oli vähän uninen ja Eaglesille avautui maalintekopaikkoja meidän ylipelaamisesta, mutta maalivahti Niko Karttila piti meidän pelissä mukana. Pari voitto erää siinä se. Joukkue voitti ja pelaajat taistelivat hyvin. Ansaittu saunailta pelaajille pelin jälkeen!

Tässä alla kuvalkollaasi peli kuvista, ja lisää isompina nurkkaus.netissä.

Jääkiekon II-divisioonaa kaudella 2013-2014 Tesoman jäähallissa, Ikurin Vire Hockey vs Kisa-Eagles (Kangasala)