sunnuntaina, tammikuuta 13, 2013

Kiakkoo: Suomi-sarja Ikurin Vire Hockey vs. FPS

Tuplapeli viikonlopun sunnuntai päivänä vastaan luisteli sarjan johtaja ja ehkä ennakkosuosikki FPS Forssasta. FPS on voittanut sarjassaan kaikki pelit tähän menessä, ja edellisessä kohtaamisessa pudottivat Vireen maanpinnalle siitä millainen sarja Suomi-sarja on verrattuna II-divisioonan peleihin. Forssalaisten maalitilasto on 57:15, joten maalirikasta peliä oli odotettavissa tälläkin kertaa. Ja kyllähän sen FPS:n pelistä näki, että siellä ollaan pikkasen eri lähtökohdista liikkeellä pelaamisen suhteen, kuin yö myöhään reenaavat Ikurin pojat. Luistin ja kiekko liikkuivat reippaasti, syötöt napsahtelivat kohdalleen ja mikä tärkeintä menivät pääsääntöisesti perille. Varsinkin kaksi viimeistä erää Vire luisteli selkeästi perässä, eli juostiin Forssalaisten perässä sen sijaan, että oltaisiin päästy ohjaamaan ja viemään peliä. Ja nopeilla keskialueen ylityksillä, siellä kun oli Vireen puolelta paljon tilaa, päästiin 1-0 tai jopa 2-0 hyökkäyksiin.

Ensimmäisen erän lopussa Vire yllätti ja napsi kaksi maalia lyhyeen aikaan, Tomi Pylvänäinen ajassa 59:29 YV ja Ville Niemenmaa ajassa 19:59. Näin erätauolle mentiin Vireen 2-1 johdossa.

Toiseen erään FPS tuli lujaa ja kaikella osaamisellaan, myös niiden ulkomaalaisvahvistusten avulla. Toisen erän FPS vei lukemin 1-8, eli peli oli kahden erän jälkeen 3-9. IkVin ainokaisen teki Ville Niemenmaa ajassa 38:01.

Kolmas erä aloitettiin jäähyilyllä ja tasaisellä pelaamisella. Ajassa 52:14 Kari Lohtander kavensi pelin lukemiin 4-9, näyttällä läpiajolla. Ja saman minuutin sillä ajassa 52:51 Ville Niemenmaa 5-9. Siihen kiri sitten loppuikin ja vierailija FPS vei sarjapisteen mukanaan Forssaan lukemin 5-12.

Tuttuun tapaan tässä alla kuvakollaasi pelin kuvista. Ja samat kuvat yksittäisinä nurkkaus.netissä.

Jääkiekon Suomi-sarjaa Tesoman jäähallissa 13.1.2013. Ikurin Vire Hockey vs. FPS Forssasta.