maanantaina, lokakuuta 29, 2012

Viikon kuva vko 43

Etenevä syksy luo uusia ja erilaisia mahdollisuuksia kuvaamiseen. Luonto ja ympäröivä valo muutuu, ja voi olla että vanhoja tuttuja asioita alkaa nähdä mitä erilaisimmista näkökulmista. Omalle kohdalle sattui arjen kiireen tuoksinnassa tälläinen erilainen näkymä kohdalle.

Täällä Tampereella satoi ensilumi maahan viime viikolla ja siinä kaikessa tohinassa törmäsin talon takapihalla ruusupuskiin, joissa oli vielä muutama sinnikäs kukka kukkimassa. Tai eiväthän ne varmaan enää kuki kukkimalla, vaan kukat olivat syystä tai toisesta jääneet kiinni varteensa ja pikku pakkanen oli päässyt ne kylmettämään ja lumi peittämään, niiden kuitenkaan menettämättä väriään. Ei muuta kuin touhut hetkeksi seis ja kamera käteen, lähikuvaa ottamaan ruusuista.

"RUUSUT JA LUMI" Perjantai 26.10.2012 klo 0828. Canon Powershot D10. ISO: 80, Valotusaika: 1/60 sek, Aukko: 8.0, Polttoväli: 6.2 mm, salama käytössä.

Ruusu ja lumi

sunnuntaina, lokakuuta 28, 2012

Kiakkoo: II-div. Ikurin Vire Hockey vs. Fortuna

Tuplapeli viikonlopun sunnuntain peli palattiin launtain tapaan Tesoman jäähallissa Tampereella. Ikurin Vire Hockey kohtasi Oriveden Fortunan, jonka oli voittanut keskiviikkona 24.10. Orivedellä. Eli revanssin mahdollisuus Oriveteläisillä.

Vanhaan tuttuun tapaan tässä blogissa kuvakollaasi kuvista ja kuvat yksittäisinä nurkkaus.net:ssä.

Jääkiekon II-divisioonaa Tesoman jäähallissa kaudella 2012-2013. Ikurin Vire Hockey vs. Oriveden Fortuna.

lauantaina, lokakuuta 27, 2012

Kiakkoo: II-div. Ikurin Vire Hockey vs LeKi II

Tuplapeli viikonloppu Tesoman jäähallissa II-divisoonan hämeenlohkossa Ikurin Vire Hockeyn osalta ja sen ensimmäinen peli LeKi II:sta vastaan. Nopeasti vain kuvat blogiin ja sunnuntaista peliä odottamaan.

Vanhaan tuttuun tapaan tässä kuvakollaasi ja linkki kuviin nurkkaus.net:ssä.

Jääkiekon II-divisioonaa kaudella 2012-2013 Tesoman jäähallissa, Tampereella. Ikurin Vire Hockey vs. LeKi II.

maanantaina, lokakuuta 22, 2012

Viikon kuva vko 42

Päästiin hieman irrottautumaan tästä Mansen harmaasta säästä ja elämänmenosta ja tehtiin viikonloppureissu Tallinnaan. Tosin ei siellä ollut paljon sen kirkkaanpaa, mutta ainakin erilaista elämän menoa sai hetkin nauttia. Vaikka tarkoitus oli ottaa aikaa itselleen ja perheelle, tuli pikkupokkari otettua silti mukaan. Niin kuin aina.

Enkä oikeen voinut vastustaa kiusausta ja nousta hissillä Hotelli Virun ylimpään kerrokseen iltasella ja kuvata valoissa kylpevää Tallinnaa vähän korkeammalta. Tosin sää oli sateinen ja harmaa, joka aiheutti oman sävynsä kuviin. Kirkkaalla pikku pakkassäällä olisi voinut saada hyviäkin kuvia aikaiseksi. Ihan katolle en päässy kuvaamaan, mutta 22. kerros ja siellä oleva tupakkaparveke kelpasi minulle. Onneksi taskussa kulki Gorillapodin pikkujalusta, jolla sai Canon Powershot D10 pokkarin kaiteeseen kiinni, ja kameran yöohjelma peliin. Pitkiä valotusaikoja pääsi kokeilemaan ja haarukoimaan.

"TALLINNA BY NIGHT" Lauantai 20.10.2012 klo 2118. Canon Powershot D10. ISO: 100, Valotusaika: 4.0 sek, Aukko: 3.5, Polttoväli: 9.7 mm.

Tallinna by night.

maanantaina, lokakuuta 15, 2012

Viikon kuva vko 41

Suomen kansallispuistojen kiertäminen jatkui Tampereen ympäristössä käynnillä Isojärven kansallispuistossa Kuhmoisissa, n. 100 km päässä Tampereesta. En ole aikaisemmin ko. kansallispuistossa käynyt. Pääsääntöisesti Tampereen ympäristön kansallispuistoista tulee ihmisille mieleen Seitseminen ja Helvetinjärvi, jotka ovatkin ne kuuluisemmat kansallispuistot Pirkanmaalla. Ja ne ovat samalla ne vierailuimmat kansallispuistot, ja sitä kautta rakenteeltaan ja ympäristöltään hieman enemmän "laitetut", jotta kestäisivät kävijämäärät.

Isojärven kansallispuisto on enemmän "metsämainen", puustoltaa sekametsää ja poluiltaa kapeahkoa ja vähemmän kuljettua. Mutta niin vaan täältäkin löytyy hienoja maisemia ja niitä päiväretkeilijöiden kaipaamia nuotiopaikkoja.

"OSMANKÄÄMEJÄ" Sunnuntai 14.10.2012 klo 1359. Canon EOS400D ja EF 75-300. ISO: 200, Valotusaika: 1/60 sek, Aukko: 5.6, Polttoväli: 300 mm.

Osmankäämejä

lauantaina, lokakuuta 13, 2012

Kiakkoo: II-div. Ikurin Vire Hockey vs. HPK-inkkarit

Jääkiekon II-divisioonan Hämeen lohko jatkui Tesoman jäähallissa Tampereella, ottelulla Ikurin Vire Hockey vs. HPK-inkkarit. Sen enempää runoilematta laitetaan tähän alle tuttuun tapaan kuvakollaasi ja linkki yksittäsiin kuviin, nurkkaus.net:in puolelle.

Jääkiekon II-divisioonan ottelu Ikurin Vire Hockey vs. HPK-inkkarit, Tesoman Jäähallissa Tampereella 13.10.2012.

maanantaina, lokakuuta 08, 2012

Viikon kuva vko 40

Aina välillä tulee tutuissakin paikoissa kummallisia oivalluksia kuvata uudelleen ja uudelleen samaa kohdetta, jota on aikaisemminkin kuvannut. Minulle yksi tälläinen kohde on Tohloppijärvessä Tampereella sijaitseva Tohloppisaari. Siitä taitaa olla tässäkin blogissa useampi kuva, eri vuodenaikoina otettuna kuitenkin. Yksi parhaista, ainakin omasta mielestäni, taitaa olla Tohloppisaari syksyllä kuva. Yksi syy siihen, että maisemakuvat kuvaavat tätä kohdetta on se, että koiralenkit kulkevat useasti näillä paikkeilla.

Tämän kertaisessa viikon kuvassa Tohloppisaari on syksyisessä ruskassaan. Kuvattu kokeellisesti Samsung Galaxy SIII kännykällä ja sen HDR ohjelmatilalla.

"TOHLOPPISAARI RUSKASSA" Keskiviikko 3.10.2012 klo 1255. Samsung Galaxy SIII.

Tohloppisaari ruskassa.

lauantaina, lokakuuta 06, 2012

Kiakkoo: II-div. RuoSkA vs Ikurin Vire Hockey

PHP areena Ruovedellä oli perjantain 5. lokakuuta tapahtumapaikkana kun II-divisioonan Hämeen lohkossa 2 kohtasivat RuoSkA ja Ikurin Vire Hockey. IkVin peli oli paljon parempaa ja tehokkaampaa kuin keskiviikkona Pirkkalassa. Ja IkVi vei voiton lukemin 2-10.

Ruoveden pieni halli kuuluu jälleen kategoriaan huono paikka kuvata. Se sama kalaverkko kummittelee täälläkin niinkuin näissä muissakin edellisissä pikkuhalleissa.

Alla tuttuun tapaan kuvakooste ja sen kuvat yksittäisinä nurkkaus.net:ssä.

RuoSkA vs Ikurin Vire Hockey, PHP Areena Ruovesi 5.10.2012

torstaina, lokakuuta 04, 2012

Kiakkoo: II-div. Pirkkalan Pingviinit vs Ikurin Vire Hockey

Jääkiekko kooste jatkuu jälleen II-divisioonan pelillä Pirkkalan jäähallista. Vastakkain olivat oman lohkonsa tähän asti häviöttä pelanneet Pirkkalan Pingviinit ja Ikurin Vire Hockey. Tiukkaa vääntöä odottelin. Pirkkalan jäähalli on muuten yhtä huono paikka kuvata pelejä kuin Valkeakosken Wareenakin. Kumpaakin kun kiertää kalaverkko, joka aiheuttaa kuviin niitä häiriöitä ja kummia varjoja. Mutta ei voi mitään. Ei sen laitapleksinkään läpi kummosia kuvia saa. Kumpi on sitten se huonompi vaihtoehto? Itse kuvaan kuitenkin sen kalaverkon läpi.

Tuttuun tapaan alla kuvakollaasi ottelun kuvista ja yksittäiset kuvat löytyvät nurkkaus.net:stä.

Pirkkalan Pingviinit vs. Ikurin Vire Hockey, Pirkkalan jäähalli. 2.10.2012

maanantaina, lokakuuta 01, 2012

Viikon kuva vko 39

Uudenmaan Karoliinit kävivät esiintymässä Tampereella Kuninkaan päivillä. Mukana oli aikakauden äkseeräystä ja tottakai kunnialaukaukset paikalle tulleen Kuninkaan kunniaksi. Vaikka piilukkomusketilla ampuessa luulisi olevan aikaa kuvata laukausta, ei hyvän kuvan ottaminen oikeen onnistunut. Eikä tilannetta oikeen helpottanut se, että ryhmä ampui vain kaksi laukausta. Kuninkaan kärryjä vetänyt hevonen ei oikeen kestänyt pauketta.

Olisin halunnut sellaisen kuvan, missä näkyy koko musketti ja kiväärin suusta olisi näkynyt lieskat ammuttaessa. Vaikka otin kuvia sarjakuvauksella ei ensimmäiseltä ampumiskerralta jäänyt sellaista kuvaa kennolle. Ajoitus ei vain ollut kohdillaan. Toisella kerralla päätin sitten zoomata kameran piilukon tietämille ja yrittää samaan. Siitä kerrasta jäi kennolle alla oleva kuva. Tosin tätäkin kuvaa tekisi mieli käyttää kuvankäsittelyohjelmassa ja poistaa siitä kuvassa näkyvä kello. Ei oikeen sovi aikaudelle, eikä Uudenmaan Karoliinien ohjeisiinkaan. Nykyaikaisia varusteita kun ei pitäisi näkyä varustuksen alta.

"TULTA" 29.9.2012 klo 1109 Canon EOS400D ja EF 75-300. ISO: 400, Valotusaika: 1/100 sek, Aukko: 5.6, Polttoväli: 300mm.

TULTA