maanantaina, maaliskuuta 26, 2012

Viikon kuva vko 12/2012

Nopea kuvapäivitys viikon kuvaksi. Sen pidemmittä puheitta ja teksteittä kuvaa kehiin.

"KOIVUNTYNKÄ" Torstai 22.3.2012 1234. Canon Powershot D10. ISO: 80, Valotusaika: 1/100 sek, Aukko: 9.0, Polttoväli: 7.2mm.

Koivuntynkä.

lauantaina, maaliskuuta 24, 2012

Kiakkoo: Liigakarsinnat Ilves-Vaasan Sport

Vuoden 2012 liigakarsintojen ensimmäinen ottelu tuli sitten nähtyä ja koettua. Täytyy heti tähän alkuun todeta, että katselin peliä sini-oranssien lasien läpi, eli Tapparan-miäs oli liikkeellä puolittaisissa kesäloma tunnelmissa. Mutta sen verran lojaalisuutta löytyy myös toiselle kotikaupungin joukkueelle, vaikka väriä en tunnustakkaan, että tunnelma vei mukanaan ja Ilvekselle tuli hurrattua. Ja mikäs siinä oli hurratessa kun peli tuntui luistavan ja onnistumisia tuli. Ja pakkohan tässä kohtaa onnistumisia on tullakkin. Onhan se helvetinmoinen häpeä tippua Mestikseen kymmenien vuosien liigakausien jälkeen.

Mutta onko liigan huonoimma joukkueen ja mestiksen parhaan joukkueen ero todellakin näin valtava mitä tulos osoittaa? Loppu tulos 6-1 Ilvekselle kertoo karua kieltä, siinä missä liigajumbo tekee 6 maalia mestisjoukkue onnistuu kerran. Ensimmäisen erän alku oli vielä Vaasalaisilta jonkinmoista peliä, mutta sitten Ilves meni menojaan. Masi Marjamäen 4 onnistunutta maalia siivittivät Ilveksen melkoiseen vauhtiin. Ja ylivoimapelihän tämänkin ottelun ratkaisi. Ilves onnistui rankaisemaan ylivoimalla, kun taas Vaasalaiset onnistuivat töpeksimään 5 vs 3 ylivoimat ja yhden 5 min rangaistuksen. Tosin tässäkin pelissä täytyy ihmetellä niiden keltakypäräisten kentällä pyörivien tyypien linjaa. Välillä tuli jäähyjä melko ihmeellisesti kun taas välillä jäi asioita viheltämättä. Mutta tuli jäähyjä asiallisestikin, hermokontrolliin pitää Ilveksen pelaajien kiinnittää huomiota. Turhia hermostumis- ja jälkipelijäähyjä tulee välttää, sehän on selvä.

Oma lukunsa ovat sitten Vaasan Sportin kannattajat, joita Hakamettän kiakkoareenalla oli melkoinen määrä. Ja joista osa on varmaan ihan fiksuja kavereita, mutta kummasti muutama idiootti saa koko porukan vaikuttamaan pelkiltä pelleiltä. Muutama esimerkki tähän väliin. Erätauolla yksikin punaiseen pelipaitaan pukeutunut veijari päätti tuupia jokaista vastaan tulevaa rinnuksista. Ihan jokaista vastaan tulevaa sukupuoleen ja ikään katsomatta. Pelkkä provosointi ja riidan haastaminen mielessä. Saipa hän muutaman tyypin horjahtamaan ja kaatumaan. Harmi vaan kun järjestysmiehet ja poliisi kerkisivät puuttua tyypin toimintaan ennen kuin vastaan tuli joku joka olisi antanut takaisi. Eikä tämä häiriintynyt häiriökäyttäytyjä ollut ainoa näin käyttäytyvä tässä porukassa. Ei ihan Manselaista tai sivistynyttä jääkiekkokulttuuria. Toinen hyvä esimerkki on porukka joka heittelee kolikoita ja muuta roinaa jäälle kesken pelin. Ei paljon järki päätä pakota, siinä voi myös se oma pelaajakin loukkaantua ja pelit jäävät siihen. Mutta mitä voi odottaa porukalta joka hyppii paikallaan kuin ADHD:sta kärsivä tai Autistinen persoona.

Ja kyllä Ilveksen fanikatsomo piti kerrankin hyvää ääntä ja koko hallin muutkin Ilveksen kannattajat. Kiitos siitä! Miksei liigapeleissä ole pelaajilla samanlaista draivia ja faneilla samanlaista kannatusta?
Valokuvista ei tullut kasosia, mukana ei ollut kuin Canon Powershot D10 pokkari. Alla perinteinen kuvakollaasi ja täältä viimeisimpinä löytyy kuvat yksittäisinä.

SM-liiga, liigakarsinta. Hakametsän jäähalli, Tampere. Ilves-Vaasan Sport.

maanantaina, maaliskuuta 19, 2012

Viikon kuva vko 11/2012

Jatketaan näissä viikon kuva postauksissa jo tutuksi tulleella aiheella, vedellä. Blogissa on nähty melkoinen määrä kuvia joissa aiheena esiintyy vesi eri muodoissaan. Vesi elementtinä taitaa olla yksi kiinnostavimmista aiheista minulle. Ja mikäs vettä on kuvatessä näin keväällä. Luonto on heräämässä auringon lämmittävästä vaikutuksesta, ja samalla talven aikana satanut lumi alkaa muuttaa muotoaan vedeksi. Räystäät tiputtavat vettä ja maahan muodostuu erilaisia vesilammikoita ja puroja. Jotka sitten yöpakkasten aikaansaannoksesta jäätyvät erilaisiin muotoihin vain sulaakseen seuraavana päivänä uudelleen. Erilaisiin valokuviin löytää vesiaiheita melko helpostikin. Tämän kertaisen kuvan aihe osui silmiin  koiralenkillä. Kuljin ensin vastaavanlaisen kohteen ohi, mutta jokin herätti minut kuvaamaan oksalle muodostunutta vesipisaraa. Kunnollisia lähikuvausvälineitä ei tietenkään koiralenkillä ole mukana, mutta Canon D10 digipokkarin makrokuvausohjelma päästi aika lähelle kohdetta. Ja GIMP kuvankäsittelyohjelmalla pääsi vielä hieman leikkaamaan kuvasta yksityiskohtia esiin.

"VESIPISARA PAJUN OKSALLA" Perjantai 16.3.2012 klo 1138. Canon PowerShot D10. ISO: 80, Valotusaika: 1/160 sek, Aukko: 2.8, Polttoväli: 6.2m.

Vesipisara Pajun oksalla.
 

maanantaina, maaliskuuta 12, 2012

Viikon kuva vko 10/2012

Tämän kertainen viikon kuva tulee keskeltä Näsijärveä, Tampereen pohjoispuolelta. Kävin alkuviikosta, kun jäät olivat vielä vahvoja, pakkasta oli öisin reilusti ja luistinrata aurattu, luistelemassa Näsijärvelle auratulla luistinradalla. Santalahdesta Siilinkarille ja takaisin n. 80 km lenkki. Vaikka jokainen Tamperelainen varmaankin tuntee Siilinkarin ja on sen valon Näsijärvellä nähnyt, harva on kuitenkin ihan lähellä sitä käynyt. Sehän on saavutettavissa talvella vain hyvien jäiden aikana, ehkä parin kuukauden ajan talvessa, ja kesällä sinne pääsee vain veneellä. Veneilijät väistävät majakkaa hieman kauempaa, varoittaahan se paikalla olevasta karikosta ja matalikosta. Ja kaikki eivät talvisin viitsi lähteä kävelemään, luistelemaan tai hiihtämään Siilinkarille. Mutta suosittelen poikkeamaan majakalla, se on ihan mukava ulkoiluhetken kohde.

"SIILINKARIN MAJAKKA" Maanantai 5.3.2012 klo 1058. Canon PowerShot D10. ISO: 80, Valotusaika: 1/1000 sek, Aukko: 4.9, Polttoväli: 18.6mm.

Siilinkarin majakka.

perjantaina, maaliskuuta 09, 2012

Kiakkoo: II-div. IkVi-Luja

Tesoman jäähalli, Ikurin Vire kohtasi II-divisioonan Hämeen lohkon toisessa finaaliottelussa Lujan. Lopputulos pelailun jälkeen 4-2 IkVille. Mitään suurempaa kommentointia en rupea näin yömyöhään tähän kirjoittamaan. Alla kuvakollaasi pelistä ja kollaasin kuvat yksittäisenä tässä kansiossa viimeisimpinä.

II-div. IkVi-Luja. 4-2.

maanantaina, maaliskuuta 05, 2012

Viikon kuva vko 9/2012

Kevät tekee tuloaan ja talven selkä on taittumassa. Hiihtoloma viikko täällä Mansen seudulla meni aikalailla ulkoilupainotteisesti ja siinä samalla oli kiva katsella lumien sulamista ja auringon sulattavaa vaikutusta. Vaikka yöt ovatkin vielä kylmiä on auringon sulattava vaikutus päivisin jo melkoinen. Näin maaliskuussa onkin suurimmat erot vuorokauden lömpötiloissa. Yöllä voi olla toistakymmentä astettetta pakkasta ja päivällä toistakymmentä astetta plussan puolella.

Tämän kertainen viikon kuva tulee Pyynikin urheilukentältä. Luistelureissulla tuli bongattua ensimmäiset vanhanajan jääpuikot ja niistä tippuvat vesipisarat kenttärakennuksen räystäällä. Pokkarikamera ei oikeen kunnolla tarkentanut jääpuikkoon ja sen päässä olevaan vesipisaraan, mutta taustan koivunoksista tuli melko taiteellinen tausta kuvaan.

"JÄÄPUIKOT RÄYSTÄÄLLÄ" Maanantai 27.2.2012 klo 1614. Canon Powershot D10. ISO: 80, Valotusaika: 1/320 sek, Aukko: 4.9, Polttoväli: 18.6mm.

Jääpuikot räystäällä