maanantaina, syyskuuta 10, 2012

Viikon kuva vko 36

Sain ensimmäisiä oikeen hyvin onnistuneita ilotulituskuvia aikaiseksi lauantaina 8. syyskuuta, kun Särkänniemen huvipuisto vietti päätösjuhliaan. Tällä kertaa olin oikein varustautunut ilotulitusten kuvaamiseen jalustalla ja miettimällä kuvaamispaikkaa etukäteen. Nyt ei otettu pikkupokkarilla käsivaralta kuvia väkijoukosta.

Paikka oli siis etukäteen mietitty, Reuharinniemi Lentävänniemessä. Siitä kuvaamalla Näsijärven selän yli Särkänniemeä pitäisi saada kuviin sekä raketteja, että kaupungin rakennuksia. Ja tulihan kuviin molempia. Hirveästi en ruvennut kuvauksen aikana valotusaikaa säätelemään, vaan se sai olla 1 sekunnin paikkeilla. Ja käytin kuvaamisessa lankakaukaisinta. Kuvia otin sitä mukaan kun kamera niitä kerkisi ottamaan ja vasta kotona raakkasin kuvista "parhaimmat" päältä. Mutta jälleen kerran nuomasin, että kahden kameran käyttäminen yhtäaikaa on melko hankalaa. Vaikka molemmat olivat jalustalla, niin silti kuvaamisesta ei meinannut oikeen tulla mitään.
.
"ILOTULITUS SÄRKÄNNIEMESSÄ" Lauantai 8.9.2012 klo 2053. Canon EOS400D ja EF 75-300. ISO: 100, Valotusaika: 1.0 sek, Aukko: 4.5, Polttoväli: 135mm.

Ilotulitus Särkänniemessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.