sunnuntaina, syyskuuta 23, 2012

Kiakkoo: II-div. Kiekko Ahmat vs. Ikurin Vire Hockey

Kauden 2012-2013 pelit Suomikiekon II-divisioonan parissa tuli avattua Ikurin Vire Hockeyn vieraspelissä Valkeakoskella Kiekko-Ahmoja vastaan.  Tästä on hyvä jatkaa kokemusten keräämistä pelien kuvaamisen suhteen. Tosin Valkeakosken jäähalli Wareena oli kuvaamisen suhteen huonoimmasta päästä näistä halleista, joissa on tullut kuvailtua. Pääsihän siellä melko lähelle tapahtumapaikkaa, eli katsomo on kentän vierellä. Mutta kenttää ympäröi turvallisuussyistä kalaverkko joka puolelta. Tämä siksi, ettei kentältä lentelevät kiekot vahingoita katsomossa olevia. Mutta kalaverkot aiheuttavat sen, että valokuvissa näkyy häiritseviä raitoja, varjoja tai sitten selvä verkko kohteen päällä. Tämänkin pelin kuvissa on verkon aiheuttamat varjot.

Yksi näiden alasarjan pelien hauskoista puolista ovat katsojat. Jotenkin tuntuu, että näissä peleissä nousee tunteet vielä enemmän esiin kuin korkeamman sarjatason peleissä. Vai johtuuko tunne vain siitä, että väkeä ei ole niin paljon katsomossa, pääsevät mielipiteet ja tunteet herkemmin esille? Nytkin pelin tuoksinta toi esiin jos jonkinlaista kommenttia, pääasiassa tuomareita ja vastustajaa loukkaavaa ja pilkkaavaa. Kyllähän vastustajaa saa ja pitääkin mollata ja tuomareitakin siinä sivussa, mutta henkilökohtaisuuksiin meno ja ulkonäön haukkuminen on vähän eri asia.

Tällä kertaa katsomossa tuntui olevan kuuma peruna kun taklataan liian lujaa. Onko sitten olemassa liian lujia taklauksia? Mielestäni ei, mutta on kyllä sääntöjen mukaisia taklauksia ja sitten on rumia taklauksia ja sitten on vielä taklauksia, joiden ainoa tarkoitus on satuttaa tai loukata toista. Näistä taklaustyypeistä ne rumat ja tahallaan vahingoittavat taklaukset ovat niitä jotka tuomareiden pitäisi poimia pois. Ja aivan samallalailla valmentajien pitäisi painottaa pelaajille tälläisten taklausten välttämistä. Toinen kuuma peruna on pelin puhaltaminen poikki kun jotakuta sattuu. Kun heittäytyy lujan lyöntilaukauksen eteen ja kiekko sattuu osumaan pahaan paikkaan niin sattuuhan se. Mutta pitääkö tuomarin heti puhaltaa peli poikki? Säännöissä on tähän vastaus: Osa 4, sääntö 416a "Jos pelaaja on loukkaantunut siten, että hän ei voi jatkaa peliä tai mennä omalle pelaajapenkilleen, peli katkaistaan, kun loukkaantuneen pelaajan joukkueella on kiekko hallussaan, ellei joukkue ole maalintekotilanteessa." Ja tässä kohtaa tuomarit toimivat pelissä aivan oikein. Peli puhallettiin heti poikki kun kiekko oli loukkaantuneen pelaajan joukkueen hallussa.

Itse pelistä sen verran, että tälläkin kaudella taitaa Ikurin Vireen kompastuskivet olla yksin yrittäminen, hermokontrolli ja maalivahdin seikkailu siellä sun täällä pelin aikana. Tässäkin pelissä nähtiin kaikki nämä kolme kompastuskiveä, ja ne meinasivat kaikki viedä voiton IkVi:ltä. Toivottavasti peli saadaan näiltä osin kuosiin, niin kausi suosii IkVi:ä ja matka kohti I-divisioonaa voi kulkea hyvillä mielin.

Ainiin niitä valokuvia pelistä. Tuttuun tapaan alla kollaasi kuvista, ja kuvat yksittäin voi käydä katsastamassa nurkkaus.net:in sivuilta, täältä.

Kiekko-Ahmat vs Ikurin Vire Hockey, Valkeakoski Wareena 22.9.2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.