maanantaina, kesäkuuta 11, 2012

Viikon kuva vko 23/2012

Maailmalla, varsinkin tuolla idässä, on aina suuri tapahtuma kun kirsikkapuut kukkivat. Liittyy jotenkin heidän kulttuuriinsa ja uskomuksiinsa, ja tapa on kaiketi leviämässä jossakin asteessa myös muualla maailmalle. Mutta onhan meillä täällä Suomessakin komeasti kukkivia puita, jotka näin keväällä/kesällä muodostava kauniita näkyjä. Täällä vain ei ole kukkivat puut saaneet aikaan minkäänlaisia uskomuksia tai kulttuurillisia juttuja, jotka olisivat levinneet edes maan sisällä jonkinlaiselle asteelle.

Tuli kuljettua Tampereen Hatanpäällä Arboretumissa, ja juuri sopivaan aikaan, katsomassa omenapuiden kukkimista. Vaikka omenapuita ei ollut siinä määrin kuin Japanissa kirsikkapuita, niin muodostivat niiden kukat näyttävän väriloiston. Omenapuiden kukinta ei kauaa kestä, arvelisin että nyt taitaa olla jo vähän myöhäistä mennä katsomaan Arboretumiin omenapuiden kukintaa. Mutta suosittelen kaikille siellä käymistä, siellä kukkivat erilaiset kasvit koko kesän.


Näytä suurempi kartta

"Kukkivat omenapuut" Keskiviikko 6.6..2012 klo 1748. Canon EOS400D ja EF-S 18-55. ISO: 100,  Valotusaika: 1/80 sek, Aukko: 7.1, Polttoväli: 31mm.

Kukkivat omanapuut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.