perjantaina, toukokuuta 25, 2012

Ilmavoimien ilmailupäivät 2012

Sää suosi tänä vuonna kaikkia Satakunnan Lennoston ja Ilmavoimien Teknillisen Koulun ilmailupäiviin osallistujia. Vaikka lentokentällä aina vähän tuuli puhaltaakin, oli se melko lämmintä virettä. Aurinko helotti miltei pilvettömältä taivaalta sekä tiistaina Pirkkalassa että perjantaina Hallissa, kun ko paikkojen ilmavoimien ilmailupäiviä vietettiin.

Midnight Hawks taitolentoryhmä pääsi lentämään hyvän kelin ohjelmansa molemmissa paikoissa. Hornettien sooloesitykset nähtiin myös kokonaisuudessaan, ei tarvinnut pelätä koneen menemistä pilveen. Pirkkalassa Hornetin soihdut kirkastivat taivaan oikeen komeasti. Ja Hallissa nähtiin muodostelma jossa oli 2x Hornet ja Hawk koneet muodossa. Hornet ja Hawk soolot olivat hieman erilaiset riippuen kummassa paikassa oli katsomassa. Ja tänä vuonna nähtiin myös NH90 helikopterin esittelylento molemmissa kohteissa.

IlmaVTK:ssa Hallissa oli mukana näytöksessä myös sotilaspoliisit omalla ohjelmanumerollaan, jossa myös vähän paukuteltiin PASI:n katolla olevalla ITKK:lla ja rynkyllä. Hieno näytös.

Molemmissa paikoissa oli myös mukava yllätys ohjelmassa. Ainakin itse yllätyin, en kyllä niin tarkaan lukenut tapahtumien esitettä ja ohjelmalehtistä. SatLsto:ssa lensi Kimmo Jokela Pitts Special taitolentokoneella elämänsä ensimmäisen esityksen suuren yleisön edessä. Ja ansaitsi näin luvat taitolentämiseen. Ja IlmaVTK:ssa taivalla nähtiin Gloster Gauntlet 1930-luvulta. Tämä vanhan ilmavoimien lentokone lensi 70 vuotiaan ohjaajansa käsittelyssä nätin näytöslennon.

Tässä alla kollaasissa molempien tapahtumien kuvia. Ja tuttuun tapaan kaikki kuvat erillisinä nurkkaus.net:ssä tai Picasassa. Ja videoita on jossain vaiheessa tulossa, kun ne saadaan editoitua.

Ilmavoimien ilmailupäivät. SatLsto Pirkkala ja IlmaVTK Halli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.