maanantaina, marraskuuta 28, 2011

Viikon kuva vko 47

Kuvauskohteet senkun lisääntyvät näin joulukohti mennessä, aivan kuin jo tuolla aiemmassa postauksessa totesin. Tällä kertaa tosin ei olla kovinkaan jouluisissa tunnelmissa, vaikka talvea vietetäänkin. Lauantai-illan kuluksi kävimme pikkupojan kanssa paikallisessa jäähallissa katsomassa alasarjojen, II-div., jääkiekkoa, ja tuttuja pelaajia. Otin ihan kurillani mukaan sekä järkkärin että videokameran, saisinko mitään kuvia aikaiseksi kiekkopelistä. Aikaisemmin olen kuvaillut SM-liigan otteluissa pokkarilla, kun Tampereen hallin järjestysmiehet eivät välttämättä tykkää kun mukaansa vie järjestelmäkameran. Toiset eivät sano mitään, mutta toiset motkottavat ja vaativat viemään kameran pois.

No nyt kuitenkin kokeilin jääkiekon kuvausta järkkärillä. Sen verran hämärä halli on että saadakseen tarpeeksi nopeat suljinajat, minun kalustolla, piti ISO arvo nostaa 1600 asti. Se toi kuviin mukaan hieman rakeisuutta, mutta minkäs kalustollesi voit. Ammattilaiset tai ne joilla on ammattilaisvehkeet ottavat sitten parempia kuvia.

"KIAKKOO" Lauantai 25.11.2011 klo 1734. Canon EOS400D ja EF 75-300. ISO: 1600, Valotusaika: 1/200 sek, Aukko: 6.3, Polttoväli: 95mm

KIAKKOO.

4 kommenttia:

  1. moi
    hyvä kuva,ISO -arvoo vaan nostamaan,saa suljinaikaa nopeemmaks ja sit kohinaa pois kuvankäsittelyssä.
    Haastavaa kuvattavaa tuo kiekko hallit tosiaan hämäriä,pääsispä joskus liiga halliin kokeileen,siellä valot minimissään 600lux...näissä alemmantason peleissä n300-400luxia ,joten tolla 7D:llä käytettävä ISO 3200 ja siittä 4000 asti,muuten ei liike pysähy,joissain tilanteissa on f/2.8 ja iso arvo n on saanu jopa 1600,mutta terävyysalueen niukkuus kun sitten haittana.

    VastaaPoista
  2. ISO 1600 on vaan maksimi arvo tossa 400D:ssä. Ei saa enää isommaks, pitäis vaihtaa runkoa uudempaan. Mutta pitää mennä tolla kalustolla mitä on, aina välillä silläkin saa ihan OK kuvia aikaiseksi. Ja kun vielä lähtis katsomosta kaukalonreunalla niin kuviin tulis toisenlaita ilmettä...

    VastaaPoista
  3. joopa,mullakin on kakkos runkona 500D,piti tohon seiskaan vaihtaa kohinan takia,osamaksulla,kun eläkkeellä oon(vieläkin muutama erä maksamattta)
    Kyllä 400d:llä saa hyviä kuvia saa,siinä kaukalon laidallakin tulee omat ongelmansa on likaset pleksit ja heijastumat hallin valoista,niitä piisaa esim.http://hedman.kuvat.fi/kuvat/NOKIAN+PYRY+J%C4%C4KIEKO+2010-2011/PYRY-DISKOS/PYRY-DISKOS+2.+ER%C4/IMG_6564.JPG
    mutta ei voi mitään,mielen kiintosta ja haastavaa,mulle ainakin,kun olen liikuntarajoitteinen,niin hallissa saan tukea ihan toisella lailla,kun vaikkapa luonto kuvauksessa,se olis mun juttu ,mutta en pärjää maastossa,niimpä oon koittanu hommata kalustoo tähän jääkiekko touhuun.

    VastaaPoista
  4. Tosiaankin uutta runkoa tekisi mieli. Mutta kun kaikki muukin vie rahaa, niin pitää kuvata sillä mitä on. Ainakin niin kauan kun kalusto toimii. Tosin uuden objektiivin, valovoimaisen sellaisen, ostaminen taitaa olla seuraava askel.

    Kiekkopelin kuvaamisessa on kaikilla paikoilla hyvät ja huonot puolensa. Onneks noissa alasarjojen peleissä on hyvä harjotella sitä kuvaamista.

    VastaaPoista

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.