lauantaina, marraskuuta 19, 2011

Uusi video editori

Päätin kokeilla uutta ja vähän edistyneempää video editoria, josko siittä olisi korvaamaan Windowsin mukana tulleen Live movie editorin. Yhdessä koneessani on käyttöjärjestelmänä Ubuntu Linux, ja löysin siihen varteen otettavan vaihtoehdon video editoimiseen. Kyseessä on OpenShot Video Editor. Paljon monipuolisempi kuin aikaisemmin käyttämäni ohjelma ja se on ilmainen, jaetaanhan sitä GNU General Public License:n perusteella niin kuin suurinta osaa Linuxin ohjelmista. Totta kai uusi video editori aiheuttaa ensimmäisissä videoissa ja niiden tekemisessä pientä opiskelua ja pieniä kömmähdyksiä, mutta opettelemalla oppii.

En rupea tässä hirveästi esittelemään OpenShot Video Editorin ominaisuuksia ja kaikkia hyviä puolia. Mikäli haluat tutustua ohjelmaan käyt katsomassa ohjelman nettisivuilta sen speksit ja näytevideoita. Mutta nostan muutaman hyvän ominaisuuden esiin. Yksi niistä on se että editoriin saa monta erillistä raitaa joille voi vetää erilaisia videoklippejä, still-kuvia, musiikkia tai tehosteita videossa käytettäväksi. Videon rakentaminen tapahtuu kerroksittain. Editorissa on oma otsikko editori, joka 2D tai 3D otsikoita tekevä, ja se tunnistaa suuren määrän erilaisia videoformaatteja.

Valmiin videon tallentamisessa tosin täytyy tietää hieman, sillä vaihtoehtoja on paljon. Eikä editori ole niin helppokäyttöinen kuin Windowsin mukana tuleva, joka tarjoaa aina sopivinta vaihtoehtoa materiaalin perusteella. Mutta nämäkin asetukset oppii kyllä tekemään kun tutustuu asiaan. Valmiin videon pystyy lähettämään suoraan ohjelmasta esim. Youtubeen tai Vimeoon. Kun vain valitsee oikean kohdan valmiin videon tallentamisessa.

Olen sen verran editoria kokeillut, että se tunnisti mainiosti sekä Canon PowerShot D10 kameran tekemän 640x480 kokoisen .MOV tiedoston että Canon Legria HFR17 videokameran tekemän 1920x1080 kokoisen .MTS tiedoston. Ja kumpaakin pystyi editoimaan aivan mainiosti.

Alla on ensimmäinen kokonainen tekeleeni tällä uudella OpenShot Video Editorilla. Video tulee YouTubesta. Ohjelmaa ja sen käyttöä täytyy vielä harjoitella, mutta uskoisin että tulevaisuudessa kaikki videotekeleet tulevat tämän ohjelman kautta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.