sunnuntaina, lokakuuta 23, 2011

Helvetinjärvellä

Tuli harrastettua lähialueretkeilyä tässä Mansen ympäristössä, ja ensimmäinen ajatus joka päähän tuli oli "Miksi mennä merta edemmäs kalaa". Sen verran hienot maisemat ja näkymät oli syksyisessä Helvetinjärven kansallispuistossa. Vajaan 100 km etäisyydellä Tampereesta tunnelmat olivat kuin kauempanakin korvessa. Tai no korvessahan sitä oltiinkin. Hirvien, karhujen ja reppuselässä kulkevien susien valtakunnassa. Erämaa tunnelmaa parhaimmillaan. Paitsi että näin syyslomaviikolla kansallispuiston poluilla oli monta muutakin kulkijaa. Nuotiopaikalla oli melkein ruuhkaa.

Helvetinjärven lyhyt n. 4 km pituinen Helvetistä itään-polku kulki metsämaiden ja kallioden ylitse, välillä suomaastossa ja välillä kangasmailla. Välillä kuljettiin purojen yli ja vierellä, ja sateiden jälkeen purot muodostivat komeita vesiputouksia. Ja totta kai maisemat kruunasi itse Helvetinkolu, rotkolaakso jonka on muodostanut virtaava vesi kallioiden väliin. Reissun huipennukseksi taisi tosin 6-vuotiaan pojan mukaan Ison helvetinjärven rannalla ollut nuotiopaikka, missä paisteltiin makkarat ja juotiin mukana olleet kaakaot.
Helvetistä itään-polku oli juuri sopivan pituinen 6-vuotiaalle ja sen ympäristössä oli paljon mielenkiintoisia näkymiä uteliaalle mielelle. Taas tuli oma ympäristö tutummaksi laajemmalti, kuin vaan kulkiessa kaupunkiympäristössä.

Ja totta kai mukana oli kamera, tällä kertaa Canon Powershot D10. Alla on muutama valokuva reissulta. Lisää Helvetinjärven kansallispuiston valokuvia löydät Picasawebistä omasta kansiostaa. Sinne tulee tulevaisuudessa lisää valokuvia luonnonpuistosta. Seuraavaksi varmaan Haukkajärven ja Haukan hiedan suunnalta, jossa maisemat ovat erilaisia kuin kallioisella Helvetinjärven alueella.

Helvetinjärven kansallispuisto. Puro.

Helvetinjärven kansallispuisto. Iso Helvetinjärvi.

Helvetinjärven kansallispuisto. Helvetinkolu

Helvetinjärven kansallispuisto. Suomaisemaa.

Helvetinjärven kansallispuisto. Puron muodostama pieni vesiputous.

3 kommenttia:

  1. Mahtavia kuvia! Syksyinen luonto on upean näköinen. Harmi ettei tullut lähellä asuessa ikinä käytyä tuolla :)

    VastaaPoista
  2. Just tota mä tarkotin kommentilla "merta edemmäs kalaan". On paljon hienoja paikkoja missä ei oo tullu käytyä. Ihmiset vaan luulee, että aina pitää mennä pitkälle, että näkee jotain hienoo.

    VastaaPoista
  3. Sepä, noi ihan normilenkit koirien kanssa menee puistojen sunmuiden kauniiden alueiden läpi. Ikinä ei vain ole kameraa mukana, jotta saisi kuvia räpsittyä.
    Tampereen lähellä on niin hienoja paikkoja! Suosittelen myös Orivedelle päin menoa ja siellä ennen ABC-Oritupaa olevia metsiä!

    VastaaPoista

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.