maanantaina, kesäkuuta 27, 2011

Viikon kuva vko 25

Juhannusviikolta ei kovin montaa erilaista kuvaa jäänyt kennolle. Vaikka lukumääräisesti kuvia tulikin otettua monta. Osa kuvista on auringonlaskukuvia, joita tuli otettua useita eri vaiheessa olevasta auringonlaskusta. Ohi menneen sadealueen tummat pilvet loivat kontrastia ja näyttävyyttä auringonlaskuun järven taakse horisonttiin. Osa kuvista on pitkän valotusajan kokeiluja aaltojen iskeytymisestä rantakiviin. Sama sadealue, joka loi kontrasteja auringonlaskuun, sai aikaiseksi melko isot aallot järvelle. Ja näiden aaltojen iskeytymisestä rantakiviin kuvattiin. Yritin tavoittaa pitkällä valotusajalla pehmeyttä ja sulavuutta aaltoihin, kuitenkin rantakivien pysyessä terävinä. Tottakai molemmissa kuvauksissa oli apuna jalusta ja lankalaukaisin.

Olen samantyylistä pitkän valotusajan kuvausta aiemmin keväällä kokeillut virtaavaan veteen. Tekniikka ei vieläkään ole aivan hallussa, teoriassa kyllä, mutta kuvausta pitännee vielä harjoitella lisää. Varsinkin päivänvalossa pitkillä valotusajoilla kuva meinaa palaa puhki. Voi olla tietenkin vikaa kalustossakin tai sen laadussa. Harrastelija tason objektiivi ei välttämättä veny kovin ammattitasoisiin tai -haluisiin valokuviin. Mutta kun ei ole parempaa niin täytyy näillä mitä on yrittää.

"AALLOT" Perjantai 24.6.2011 klo 1627. Canon EOS400D ja EFS 18-55. ISO: 100, Valotusaika: 1.0 sek, Aukko: 36.0, Polttoväli: 55 mm.

Aallot
Lähettäjä Maisemia, taivaankannen tapahtumia ja vettä

"AURINGONLASKU" Perjantai 24.6.2011 klo 2258. Canon EOS400D ja EFS 18-55. ISO: 100, Valotusaika: 1/6 sek, Aukko: 36.0, Polttoväli: 55mm.
Auringonlasku
Lähettäjä Maisemia, taivaankannen tapahtumia ja vettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.