keskiviikkona, toukokuuta 04, 2011

Tulossa kuvaamisia: Ilmavoimien avoimet ovet

Toukokuun osalta varmistui muutama mielenkiintoinen kuvausmahdollisuus. Ilmavoimat järjestävät varuskunnissaan/tukikohdissaan avoimien ovien päiviä, joissa on esillä heidän kalustoaan että toimintaansa. Sekä maanäyttelyssä että lentoesitysten kautta. Mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät lento-osuuksissa esiintyy F18 Hornet soololentona, Midnight Hawks taitolentoryhmä ja ehkä NH- sekä Hughes-helikopterit. Melko mielenkiintoista ohjelmaa siis tarjolla.

Näin Tamperelaisena kiinnostavimmat paikat ovat Satakunnan lennosto Pirkkalassa ja Ilmavoimien Teknillinen koulu Jämsän Hallissa. SatLston avoimet ovet ovat tiistaina 24. toukokuuta ja IlmaVTKn avoimet ovet ovat perjantaina 27. toukokuuta. Molemmissa paikoissa tapahtumat ovat klo 10-15 välillä ja niihin on vapaa pääsy. Ilmavoimien nettisivuilta löytyy lisätietoa tapahtumista. Itse ajattelin, sään salliessa, osallistua kumpaankin tapahtumapäivään.

Ja totta kai odotan saavani mielenkiintoisia valokuvia ja hyvää videokuvaa aikaiseksi. Nyt pääsee uusi Canon Legria HF17R videokamera tulikokeeseen, vuodesta 2009 viisastuneena mukaan tulee nyt monopod-jalusta. Näissä tapahtumissa pääsee hyvin harjoittelemaan kuvausta kesän muita lentonäytöksi varten. Pitää vaan tehdä päätös kuvaako enemmän still-kuvia vai videokuvaa. Molempia kun ei pysty saamaan aikaiseksi kahdella kameralla, mutta vain yhdellä kuvaajalla. Ehkä onnistun vielä löytämään tavan ottaa still-kuvia videokuvasta, sen kun pitäisi olla mahdollista nykyisellä kamerallani. Mutta harjoittelemalla oppii, sekä kuvaamaan että käyttämään kameraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.