perjantaina, elokuuta 14, 2009

Valokuvausta

Kesän aikan on taas herännyt henkiin vanha harrastus kuvialla lentokoneita ja muita erilaisia lentäviä esineitä. Pääsääntöisesti kesän lentokonekuva saalis on karttunut Tampere-Pirkkalan lentokentältä bongatuista lentokoneista.

Mitä sinne ja sieltä nyt lentää? Satakunnan lennoston F18 Hornet hävittäjiä ja Kauhavan lentosotakoulun Hawk harjoitushävittäjiä, ja muita ilmavoimien lentokoneita. Lukematon määrä erilaisia pienkoneita. Ja tietenkin liikennelentokoneita Ryanair, Air Baltic, FinnComm airlines ja Blue1. Ja sitten niitä charter koneita. Niitä on tullut kuvailtua kesän aikana, ja laitettua parhaimmat otokset näkyville joko omien nettisivujen galleriaan tai Picasawebiin.

Ja onhan sitä pystynyt yhdistämään tämän lentokoneiden valokuvauksen hyvin toiseen harrastukseen, moottoripyöräilyyn. Kauniilla säällä on ollut hyvä lähteä ajelemaan pitkin etelä-Suomea ja samalla poikkeilla lentokentillä valokuvaamassa. Nyt on kierretty Helsinki-Vantaa ja Turku. Helsinki-Vantaalle pitäisi varmaan mennä vielä joskus toistamiseen, vähän paremmalla ajalla ja ottamalla paremmin selvää kuvauspaikoista. Ja Turusta saisi bongattua rajavartioston kalustoa.

Kalustona tällä hetkellä on Canon EOS 400D järkkäri ja siinä 75-300 zoom-objektiivi. Tuo objektiivi riittää melko hyvin koneiden kuvaamiseen Tampere-Pirkkalan kentällä. Ainoastaan muutamat nousevat koneet kaipaisivat pidempää zoomia. Mutta valovoimaltaan objektiivi on kyllä melkoista harrastelija tasoa. Siihen pitäisi saada parannusta. Mutta parempi objektiivi maksaa huomattavan summan rahaa, ja kun rahaa ei tule joka tuutista tällä hetkellä, niin täytyy tyytyä siihen mitä on. Ja kuvata tällä kalustolla. Tosin moottoripyöräilessa taskussa on useasti vain Canon Powershot A480 digipokkari, jolla saa ihan hyviä kuvia platalla seisovista koneista. Nousevia tai laskeutuvia sillä ei ole tullut vielä kokeiltua. Tuota digipokkaria kun on helpompi kuljettaa mukana kun digijärkkäri ja siinä olevaa pitkää putkea.

Noissa ylläolevissa osoitteissa kannattaa käydä katsastamassa kuvia jos kiinnostaa. Oheisessa kuvassa on Air Contractors (OSRL - Oil Spill Response (Safair)) Lockheed L-100-30 Hercules rahtikone rekisterinumerolla EI-JIV nousussa Tampere-Pirkkalan kentältä. Sen verran hämärää jo on että ISO 800 ja 1/60 valotusajalla potkurit tekivät jännän efektin kuvaan, ja tausta sumeni kun kohdetta piti pannata. Mutta kaiken kaikkiaan ihan kiva kuva. Itse tykkään. Vaikka koneena ei mikään suuri harvinaisuus, on aika useinkin käymässä Tampere-Pirkkalan kentällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.