maanantaina, tammikuuta 16, 2006

KOMMENTTI PRESIDENTINVAALIEN NATO KESKUSTELUUN

Päätin sitten kantaa oman korteni kekoon ja kommentoida tässä hieman nyt käynnissä olevien presidentinvaalien NATO keskustelua. Jokaisella ehdokkaalla tuntuu olevan omat käsityksensä NATOsta ja siihen liittyvistä asioista, ja hyvä niin. Mutta mielestäni kannattaisi ottaa asioista selvää jo ennenkuin rupeaa laukomaan niitä kansalle televisiossa. Ja luulisi että näin modernissa ja teknistyneessä maassa olisi mahdollista, ja helppoa, että ehdokkaat tai heidän suuri avustajajoukkonsa ottaisi asioista selvää etukäteen.

Suomihan on toiminut NATOn kanssa hyvässä yhteistyössä jo monen operaation ajan. Tälläisiä NATO johtoisia operaatioita on ollut mm. Bosnian ensimmäinen SFOR operaatio, ja paraikaa käynnissä olevista operaatioista NATO johtoisia ovat ISAF Afganistanissa ja KFOR Kosovossa, molemmissa operaatiossa palvelee suomalaisia sotilaista hyvässä yhteysymmärryksessä ja komennossa yhdessä NATOn ja sen joukkojen kanssa.

Hyvänä esimerkkinä tästä yhteistyöstä ja sen näkyvyydestä laitan näkyville tälläisen valokuvan. Kuva on Kosovosta vuodelta 2003. Silloin KFOR operaation yhtenä johtomaana toimi Suomi. Kuvassa vierekkäisissä lipputangoissa NATOn lippu ja Suomen lippu. Lipputangot sijaitsevat KROR tukikohdan sisääntuloportilla Pristinan kaupungin läheisyydessä. Vieressä menee maantie Kosovon halki. Että sellaista. Pitäisiköhän asioista puhua niiden oikeilla nimillä ja tosiasioihin vedoten.

Jos haluat lisätietoa suomalaisesta rauhanturvaamisesta ja sen operaatioista käy
Puolustusvoimien nettisivuilla
. Sieltä selviää tämän hetkinen tilanne rauhanturvaoperaatioissa ja se mikä operaatio on minkäkin instanssin johtama. Ja paljonko siellä palvelee suomalaisia sotilaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.